Hudba Xindla X zazní nejen na klubových koncertech, ale i v připravovaném filmu "Raportér"

23.01.2017 09:19 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Xindlovi X jde karta. Na podzim natočil povedenou desku "Kvadratura záchranného kruhu", jeho písně zazněly v pohádce "Pravý rytíř" a nyní začíná chystat hudbu pro film, který dostal pracovní název "Raportér".

Hned poslední únorový den navíc startuje turné Nový songy s kapelou & Starý fláky s kytarou, kde přivítá jako hosta i Mirku Miškechovou. Ta s ním nazpívala hit "Cudzinka v tvojej zemi", který má momentálně už patnáct milionů zhlédnutí na YouTube. Představí se spolu sedmkrát v České republice a třikrát na Slovensku. Jako host vystoupí písničkář Petr Lüftner. Vstupenky jsou k mání v síti Ticketpro a na webových stránkách jednotlivých klubů.

"Na turné chceme představit všechny písně z nové desky, ale samozřejmě nedojde jen na ně. Věřím, že sobě i fanouškům uděláme radost, když oprášíme skladby, které máme rádi, ale dlouho jsme je nehráli. Některé zahrajeme s kapelou a jiné zahraju jen s kytarou tak, jak mne lidé znají z mých koncertních začátků. Takže i ti, co nás už letos viděli na festivalech, se dočkají úplně nového programu," říká Xindl X.

Film s pracovním názvem "Raportér" chystá tým kolem režiséra Jakuba Sommera. Premiéra je naplánována na začátek roku 2018 a jako producent se o něj stará Pavel Berčík, který pomáhal i projektu "Magický hlas rebelky" o zpěvačce Martě Kubišové. "Tento filmový projekt žije už delší dobu. Jsme rádi, že teď konečně nastal čas, kdy tuto romantickou hudební komedii z prostředí českého showbusinessu opravdu rozjedeme. Hlavní roli Vaška ztvární Matouš Ruml, se kterým Jakub Sommer spolupracoval již například v seriálu 'Comeback'," vysvětluje Berčík.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY