Kryštof přidává druhý koncert na Strahově a odtajnil předkapely

01.02.2017 08:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Na četná přání fanoušků se populární kapela Kryštof rozhodla protáhnout oslavy 25 let své existence a přidala druhý velký koncert na fotbalovém stadionu Evžena Rošického v Praze. Uskuteční se v neděli 17. září 2017, den po první show na Strahově, kterou 40 tisíc fanoušků vyprodalo za deset týdnů. Kryštof zároveň odkryl program koncertů a podrobnosti o novém albu největších hitů, doplněném o několik nových písní.

"Když jsme na začátku letošního roku oznámili vyprodaný koncert na Strahově, řada fanoušků nás zavalila žádostmi, abychom přidali další, protože se na ně nedostalo a nečekali to tak rychle. Dlouho jsme to zvažovali a nakonec se rozhodli do toho jít. Možná je to naposledy, kdy si takhle na fotbalovém stadionu zahrajeme. A když už chystáme mimořádnou show, tak ať má možnost to vidět co nejvíce lidí," říká zpěvák Richard Krajčo.

Předprodej k druhému přidanému koncertu "krystofnastrahove" začne na Valentýna, tedy 14. února 2017. Vstupenky budou k dostání v sítích GoOut (pouze sektor stání) a Ticketstream (stání i na sezení na tribunách).

Koncerty na Strahově nebudou stát jen na oslavenci. Před Kryštof oba dny postupně zahrají kapely Hodiny, Sebastian a Jelen. "Jsou mladí, nadějní, plni energie, hrají a zpívají česky. Přesně jako my v našich začátcích. Zároveň mají už nějaké zkušenosti, takže by se nemuseli velkého davu zaleknout," podotýká Krajčo.

K výročnímu koncertu vyjde i druhé best of album kapely nazvané příznačně "25". Bude obsahovat největší hity Kryštof s důrazem na alba vydaná po první výběrovce "Poločas". Bonusem budou čtyři nové písně, které kapela dopilovala na lednovém soustředění. "Můžeme prozradit, že tři budou, řekněme, rychlejší a jedna pomalejší a pracujeme na nich s českými i americkými producenty," podotýká Krajčo.

Koncertem na Strahově se naplní slib, který zpěvák dal ostatním členům Kryštof na začátku fungování kapely a veřejně jej pronesl v roce 2001 při natáčení vůbec prvního dílu hudebního televizního pořadu Ladí neladí - jednou si zahrát na fotbalovém stadionu. Tento formát koncertu je jedním z mála, který si Kryštof ve své vlastní režii ještě nevyzkoušel. Začínal v klubech a kulturácích, vyzkoušel si hraní v divadlech, aulách univerzit i v kinech. Od alba "Rubikon" vždy s vydáním každého nového řadového alba míří i do vyprodaných hal napříč celou zemí.

Ostravsko-havířovská v roce 2014 poprvé uspořádala svůj putovní festival Kryštof Kemp, a to v závěru úspěšného období po vydání alba "Inzerát". To zahájilo doposud vrcholné období kapely, potvrzené další deskou "Srdcebeat" a následným velkolepým turné s dvakrát vyprodanou největší domácí koncertní arénou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY