Full Moon #69 v kultovním

14.01.2017 16:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Definice kultu? Někdy stačí jenom odmítnout. Historka o tom, jak slavní Oasis před lety rázně odmítli účast na soudtracku k filmu "Trainspotting", protože měli za to, že jde o film o lidech posedlých vlaky, je sice úsměvnou miniaturou, ale zároveň i pevnou součástí kultu, který se kolem snímku Dannyho Boyla buduje již dvě desítky let. Vzhledem k očekávané únorové premiéře druhé dílu bylo téma prvního vydání magazínu v roce 2017 jasné. Full Moon #69 jede "Trainspotting" a vyšlo v pátek 13. ledna.

Full Moon 69
© facebook interpreta
V novém čísle nechybí velké profily režiséra Dannyho Boyla nebo scenáristy a tvůrce knižní předlohy Irvina Welshe, ani pohledy na další kultovní snímky domácí i zahraniční provenience. Objemného zpracování se dočkal také fenomén britpopu, který britskými ostrovy hýbal právě v době premiéry legendárního snímku. Téma uzavírá rubrika Moonfive, tentokrát věnovaná snímkům s drogovou tematikou. V lednovém Full Moonu se nachází rovněž recenze hned dvou snímků dalšího známého režiséra Jima Jarmusche - dokumentu "Gimme Danger", který se věnuje divoké kariéře skupiny The Stooges, a hrané autobusácké rapsodie "Paterson".

V novém čísle je tradičně kladen velký důraz na rozhovory, vyzpovídáni byli Kurt Wagner, leader skupiny Lambchop, nebo dánský elektronik Trentemøller a také domácí tvůrci jako dné či Martin E. Kyšperský nebo skupiny Role a No Distance Paradise. V dalším obsáhlém rozhovoru vystupuje novinář a spisovatel Ondřej Štindl, se kterým se od tohoto čísla budete v magazínu setkávat prostřednictvím jeho autorského sloupku Regres. Ve Full Moonu #69 se poprvé objevují další nové rubriky - Sklep, věnující se menším, podzemním domácím releasům, a Kult, kde budou představována důležitá alba minulosti.

Albem měsíce ledna se stal sólový debut Tima Darcyho, zpěváka skupiny Ought, velký prostor je věnován také výrazným domácím nahrávkám od skupiny Role nebo Ondřeje Holého, vystupujícího pod aliasem dné. Redaktoři se věnovali dále novým deskám Tinariwen, The Flaming Lips, Muchy, Weyes Blood, Justice, TaxiWars nebo Dr. Dog, rozebrány jsou novinky velikánů Metallica nebo The Rolling Stones. V reportech se vracíme k nedávným koncertům Marissy Nadler, The xx, Priessnitz nebo polské zpěvačky Brodky, nechybí ani tradiční Lokály. Samozřejmostí jsou další pravidelné rubriky, pohledy na nové knihy, filmy a komiksy nebo autorské sloupky.

V lednovém čísle najdete rovněž upoutávku na vernisáž výstavy Cover Moon 2016 dvojice Anna Veronika Křížová a Karolína Kubišová, jež vystupují coby av/k + kraolína - vítězky třetího ročníku stejnojmenné talentové soutěže zpracují následující, tedy únorové vydání magazínu. Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 16. února v pražském kreativním centru Vnitroblock. Do dalšího roku vstupuje také platforma Full Moon Forum, pod jejíž záštitou vyjde v roce 2017 šest nových alb, jedna kniha a uskuteční se na patnáct koncertů a dalších akcí. První z nich proběhne poslední únorovou sobotu v plzeňské Papírně, kde zakotví jubilejní desátý Gram Bazaar.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY