David Bowie posmrtně vypouští mysteriózní video k "No Plan"

09.01.2017 08:22 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

David Bowie dokáže šokovat a potěšit fanoušky naráz. To udělal mnohokrát během své bohaté kariéry a daří se mu to i nyní - posmrtně. Přesně rok po vydání alba "Blackstar" vychází videoklip a nové EP. Informace, které kolovaly ihned po jeho odchodu na věčnost o tom, že má pevnou kontrolu nad vším, co by mělo, nebo nemělo být po jeho smrti vydáno, tak začínají dávat smysl. Po solidně provedené kompilaci "Legacy" totiž přichází EP "No Plan" se čtyřmi skladbami z éry "Blackstar".

Kromě již známého singlu "Lazarus" se jedná o písně "No Plan", "Killing A Little Time" a "When I Met You". Všechny jsou známé již z podzimu, kdy vyšla kompilace "Lazarus (Original Cast Recording)" ke stejnojmennému Bowieho muzikálu, který momentálně brouzdá Anglií. V něm se v hlavních rolích na pódiu sešli Michael C. Hall, Sophia Anne Caruso a Michael Esper, kteří převedli Bowieho skladby i na divadelní prkna. Nyní však můžeme slyšet i Bowieho verze.

Režie nového videoklipu ke skladbě "No Plan" se ujal Tom Hingston. Hlavní roli hraje elektroobchod Newton Electrical, který pokrývá většinu záběrů. V něm jsou umístěné staré televizory, na jejichž blikajících obrazovkách jsou k vidění úryvky textu. Obchod nakonec přitáhne zástup kolemjdoucích, kteří sledují raketu mířící do vesmíru, na konci se zobrazí sám Bowie u mikrofonu a následně celý obraz zčervená.

Kromě několika vodítek k minulosti (inspirace ve filmu "The Man Who Fell To Earth", Bowieho časté zmínění vesmíru v textech atd.), která tuto hořkosladkou skladbu provází, bude tento videoklip pamatován i tím, že byl spuštěn den před Bowieho nedožitými narozeninami. 8.1. 2017 by mu totiž bylo sedmdesát let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY