Mike Oldfield vydá za pár dní nové album

11.01.2017 12:47 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Třiašedesátiletý hudebník Mike Oldfield se vrací s novým albem. Téměř tři roky od desky "Man On The Rocks" fanouškům nabídne kolekci s názvem "Return To Ommadawn". V obchodech ji najdeme od 20. ledna.

Mike Oldfield - Return To Ommadawn
© facebook interpreta
Zmiňovaná novinka, která je plně instrumentální, je návratem k jeho produkci z počátku sedmdesátých let. Veškerou práci na ní odvedl sám hudebník, tudíž nejen napsal hudbu, ale nahrál i všechny hudební nástroje (bylo jich celkem dvaadvacet), nahrávky zaznamenal, postaral se o mix i následnou produkci. Celá tato session probíhala v jeho studiu v Nassau na Bahamách, kde již delší dobu i žije.

Nové album je rozděleno na dvě skladby, tedy na "Return To Ommadawn Parts I & II" a přináší keltské chorály, které tradičně doprovází výrazný zvuk elektrické kytary. Návrat k tomuto druhu hudby a ke svým hudebním začátkům Oldfield vysvětluje následovně. "Když si pročítám sociální média, zdá se, že pro mé fanoušky jsou moje první tři desky i nadále těmi nejoblíbenějšími. A právě album 'Omnadawn' z roku 1975 ještě více než třeba 'Tubular Bells'. Myslím si, že je to tím, že je to opravdový kus hudby a nešlo tehdy tolik o produkci. Nebylo cílem něčeho dosáhnout nebo někoho potěšit. Bylo to spontánní muzicírování plné života. 'Return To Ommadawn' je jako návrat k mému pravému já."

V pořadí šestadvacáté album vydá Mike Oldfield hned v několika formátech. Kromě digitální verze se můžeme těšit na CD, vinyl a speciální verzi na CD+DVD, kde si fanoušci budou moci novinku vychutnat i exkluzivním 5.1 audio mixu. Všechny varianty alba "Return To Ommadawn" si můžete pořídit i ve speciálním balíčku s limitovaným tričkem, stačí kliknout zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY