shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 13. ledna 2017

Ed Sheeran se v Británii vrátil ve velkém, Little Mix dohnaly Spice Girls

Vydáno: 17.01.2017 16:40 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Ed Sheeran dokazuje, že mu dlouhá pauza prospěla. Z nadcházejícího alba "÷" jsou zatím známy dva singly a oba již stačily ovládnout britský žebříček a pokořit slušný počet streamů. Nejprodávanějším deskám vládnou pátým týdnem holky z Little Mix, a stávají se tak nejdéle dominující dívčí kapelou tohoto milénia.

ed sheeran
© facebook interpreta
SINGLY - Ed Sheeran své fanoušky v posledních dnech skutečně rozmazluje. Po roční pauze, kterou si od sociálních sítí britský zpěvák naplánoval, zveřejnil dva singly z nadcházejícího třetího studiového alba, zároveň oznámil jeho název a datum vydání. "Divide", znázorněné matematickým symbolem, se k fanouškům dostane na začátku března.

Sheeran se dočkal comebacku srovnatelného s Adele, podle očekávání jeho dvě novinky "Shape Of You" a "Castle On The Hill" přistály na vrcholu britského žebříčku a ve streamech vynesly zpěvákovi dohromady 421 tisíc přehrání během prvního týdne. Adele nicméně stále drží rekord se skladbou "Hello", která ve svém prvním týdnu v roce 2015 dosáhla sama o sobě 332 tisíc streamů.

Mimo britského písničkáře se v horní desítce drží Rag'n'Bone Man s nepřikrášleným, surovým počinem "Human", Little Mix a také britská elektronika Clean Bandit a jejich "Rockabye", kterou spolu se Seanem Paulem a Anne-Marie zasvětili matkám, jimž život staví do cesty překážky. Zara Larsson se na konci loňského roku dočkala osobního rekordu. S předešlým singlem "Lush Life" se dostala nejvýše na třetí pozici, zatímco v prosinci se její novinka "I Would Like" ocitla na místě druhém. V rozhovoru pro magazín Nylon přesto mladá zpěvačka nedávno uvedla, že si představovala, že bude v této fázi své kariéry objíždět vyprodané, obrovské arény. To se zatím neděje a tento týden navíc padá na šestku.

Do první desítky se poprvé dostaly tři singly. "September Song" britské hvězdy na vzestupu JC Coopera si polepšil o devět stupínků a končí na místě sedmém, Australanka Starley s debutem "Call On Me" obsadila osmé místo a z dvacáté čtvrté příčky se na devátou vymrštil singl "You Don't Know Me" britského producenta Jaxe Jonese, jenž ke spolupráci přizval devatenáctiletou Raye, která se uvedla hostováním u Jonase Blue na "By Your Side".

    Top 10 - singly:
  1. N Ed Sheeran - Shape Of You
  2. N Ed Sheeran - Castle On The Hill
  3. Rag'n'Bone Man - Human
  4. Clean Bandit - Rockabye
  5. Little Mix - Touch
  6. Zara Larsson - I Would Like
  7. JP Coopert - September Song
  8. Starley - Call On Me
  9. Jax Jones & Raye - You Don't Know Me
  10. Louis Tomlinson & Steve Aoki - Just Hold On

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Little Mix - Glory Days
© facebook interpreta
DESKY - Jade, Jesy, Leigh-Anne a Perrie můžou gratulovat nejen svým bývalým partnerům, ale také samy sobě a tentokrát bez špetky sarkasmu. S albem "Glory Days" se totiž Little Mix stávají nejdéle vládnoucí dívčí kapelou tohoto milénia. To se naposledy povedlo Spice Girls před dvaceti lety, kdy dominovaly tabulkám patnáct týdnů. Čtvrtá studiová deska britské kapely zahájila na špičce žebříčku týden pátý.

You Me At Six nestačili holkám konkurovat a jejich novinka "Night People" pro tentokrát zůstává na příčce třetí. Před ně se dostává už jen DJ Pete Tong spolu s The Heritage Orchestra. Na George Michaela se od Vánoc stále vzpomíná a jeho výběrovka tak v prodejích poskočila o sedm míst na čtyřku. Dědictví Davida Bowieho nebude také jen tak zapomenuto, důkazem budiž best-of "Legacy" na páté příčce a návrat "Blackstar" do horní čtyřicítky.

V očekávání nového alba "÷" Ed Sheeran zatím dominuje pouze singlovým žebříčkům, na osmé místo se nicméně z hlubin žebříčku katapultovalo jiné matematické znaménko z jeho dílny, a to konkrétně "x". Zda nová deska bude také násobit zpěvákův úspěch, se teprve ukáže.

    Top 10 - alba:
  1. Little Mix - Glory Days
  2. Pete Tong - Classic House
  3. N You Me At Six - Night People
  4. George Michael - Ladies & Gentlemen - The Best Of
  5. David Bowie - Legacy
  6. Michael Ball & Alfie Boe - Together
  7. Elvis Presley - The Wonder Of You
  8. Ed Sheeran - X
  9. Olly Murs - 24 Hrs
  10. Rolling Stones - Blue & Lonesome

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Zlaté Spice Girls, Glory (Hole) Days je průměrn... (Standa, 17.01.2017 17:02) Reagovat

    Zlaté Spice Girls, Glory (Hole) Days je průměrný album... líbí se mi tam tři songy. Zbytek se ztrácí v poli obyčejnosti. A u Eda se nedivím, ty nové songy jsou fakt dobré! :) Těším se na celé album.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Zara Larsson předvedla kvality švédského elektropopu (11.03.2024 10:58)
- Naživo: Zara Larsson byla v Praze špičková! (07.03.2024 20:35)
- Konec jedné éry: You Me At Six vyjíždějí na poslední turné. Zastaví se i v Praze (03.03.2024 13:26)
- Minirecenze: "Venus" Zary Larsson je jen dalším kouskem do její průměrné sbírky (24.02.2024 09:00)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: Zara Larsson v popovém nářezu "You Love Who You Love" varuje před toxickými vztahy (23.01.2024 08:08)
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Nové desky 48/2023 - od Petera Gabriela přes Miku po Lucii Vondráčkovou (06.12.2023 21:00)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu