Rapper J. Cole v USA získal letošním třetím nejlepším startem své čtvrté albové zlato

20.12.2016 23:45 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

J. Cole uspěl i se svou čtvrtou řadovkou "4 Your Eyez Only", když si připsal téměř půl milionu jednotek. Pouze Drake a Beyoncé letos v Americe odstartovali se svými alby lépe. Vedle toho se mu povedl debutovat se singlem "Deja Vu" v Top 10, stejně jako Zayonovi a Taylor Swift. Vedli dále Rae Sremmurd.
Rae Sremmurd - SremmLife 2
© facebook interpreta
SINGLY - Manekýny už sice téměř nikdo nenatáčí, "Black Beatles" ale dokazuje, že je kvalitní samo o sobě a tak zaručilo Rae Sremmurd i šestý vítězný týden. Tentokrát rappeři měli 32,7 milionů přehrání a 61 tisíc stažení. V downloadech po pěti týdnech ztratili prvenství, nicméně v rádiích ještě získávají.

Věčně stříbrný "Starboy" The Weeknd je stále silný ve všech měřítkách, ztráty výkonu ale nyní budou už jen markantnější. To takoví The Chainsmokers měli už pouhých 38 tisíc downloadů. I tak to s dobrou kombinací streamů a rádií na bronz stačilo.

Novým vládcem éteru jsou však nově Maroon 5 a Kendrick Lamar s "Don't Wanna Know", což upřímně nechápu. Skladba přesto spadla na desítku. Můžou za to i dvě novinky v první desítce.

Na šestce debutovali Zayn a Taylor Swift s "I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)", tedy titulním songem filmu Padesát odstínů temnoty. Skladbu si stáhlo za první týden 188 tisíc Američanů. Do širšího oběhu (vč. Spotify) se píseň dostala až o týden později, takže příště může být výsledek ještě lepší, zejména díky streamům.

Pro zpěvačku je to dvacátý Top 10 hit a rekord posunující třináctý, který tam i debutoval. V Hot 100 pak měla rovnou 70 skladeb, čímž vyrovnala Nicki Minaj, která si jeden nový hit připsala minulý týden. Do překonání rekordu Arethy Franklin dámám zbývají ještě tři takové.

Zayn jako sólista uspěl zatím s "Pillowtalk". Mimochodem, uvidíme, jak to dotáhne jeho One Direction kolega Louis Tomlinson: "Just Hold On" se Stevem Aokim debutovalo až na 52. příčce.

A zpět k tomu hlavnímu: J. Cole s "Deja Vu" odstartoval na sedmičce. Pro rappera to je vůbec první takový úspěch. Navíc, úplně všechny skladby z desky, o které si povíme níže, se objevily v Hot 100.

    Top 10 - singly:
  1. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  2. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  3. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  4. Bruno Mars - 24K Magic
  5. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  6.  N Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  7.  N J. Cole - Deja Vu
  8. ▼ Zay Hilfigerrr & Zayion McCall - Juju On That Beat (TZ Anthem)
  9. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  10. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


J. Cole - 4 Your Eyez Only
© facebook interpreta
DESKY - Popularitu a komerční úspěch J. Colea nějak nechápu. Získat čtyři zlata a pokaždé s lepším prodejem... za co? Tak jsem si vylil srdíčko a nyní zpět neutrálně: rapperova čtvrtá studiovka "4 Your Eyez Only" odstartovala s 492 tisíci jednotkami a 363 tisíci v prodeji, což znamenalo třetí nejlepší číslo roku u obou cifer. Překonal tak například Weeknda. Za první týden deska zaznamenala 176,9 milionů přehrání. To ti lidi neznají kvalitnější rappery?

Shodou náhod v tomto týdnu tři nejvyšší novinku byly hiphopové: na šestce to byl LP debut rappera Posta Malona "Stoney" a na dvanáctce sedmnáctá řadovka Tech N9nea "The Storm". Zajímavé je, že Post i Cole mají na svých deskách track s názvem "Deja Vu".

Co se dělo jinak? Vánoce jsou tady, takže se nahoru draly obě desky Pentatonix nebo Michael Bublé. A zatímco posledně zlatý "The Hamilton Mixtape" spadl až na čtrnáctku, původní soundtrack se vrátil na sedmičku.

    Top 10 - alba:
  1.  N J. Cole - 4 Your Eyez Only (492 tisíc jednotek)
  2. Pentatonix - A Pentatonix Christmas (156, +22 %)
  3. The Weeknd - Starboy (109, -28 %)
  4. Bruno Mars - 24K Magic (74, +27 %)
  5. Pentatonix - That’s Christmas To Me (65, +24 %)
  6.  N Post Malone - Stoney (58)
  7. ▲ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (48, +7 %)
  8. ▼ Různí - Moana Sountrack (48, -10 %)
  9. Michael Bublé - Christmas (43, +1 %)
  10. The Rolling Stones - Blue & Lonesome (43, -65 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY