Mirka Partlová a Barbora Žilecká představují Patejdlovým coverem "Voňavky dievčat" vánoční pohádku "Zázračný nos"

20.12.2016 17:18 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vánoce jsou v televizích především záležitostí pohádek a ani letos tomu nebude jinak. Mimo starých klasik dostanou příležitost i novinky a jednou z nich bude také česko-slovenský snímek "Zázračný nos". Vysílat ji o svátcích bude Česká televize i RTVS.

Její součástí je i dávný hit jednoho z lídrů Elánu Vaša Patejdla. "Voňavky dievčat" v nové verzi svlékly diskotékový kabát a oblékly si orchestrální, který ušil Rastislav Dubovský. Navíc si za mikrofon stouply dvě zpěvačky - Mirka Partlová a Barbora Žilecká. Obě hrají i v doprovodném videoklipu a nepřekvapí, že téma voňavek se proplétá i dějem pohádky.

Původní verze skladby Vaša Patejdla a Ľubomíra Zemana se nachází na Patejdlově druhé sólové desce "Lov na city" a ti, kdo ji mají rádi, si budou těžko zvykat na její nový zvuk především v rytmických refrénech, které kvůli symfonickým aranžím ztrácejí lehkost. Samozřejmě sloky jsou v podání dvou zpěvaček a velkolepého aranžmá pohádkově romantické a citlivé, navíc barvy obou hlasů Pártlové i Žilecké k sobě nádherně ladí. Pak však následuje v refrénu rozjezd a ten nové úpravě příliš nesluší.

Jak se povede filmu, budou moci posoudit diváci České televize na Štěpána, na Slovensku ji RTVS odvysílá přímo na Štědrý den.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY