Wax Tailor představil naživo zábavnou a velmi rozmanitou show

26.12.2016 08:21 - Jaroslav Hrách | foto: Lucie Levá

Po letech k nám opět zavítal francouzský producent Wax Tailor, jeden z hlavních představitelů instrumentálního hip hopu. S vystoupením mu pomohla živá kapela a dodala jeho beatům "šťávu". Wax Tailor koncertem v Praze zakončil evropské tour k aktuální desce "By Any Beats Necessary".

Live: Wax Tailor (live band)

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 16. prosince 2016
setlist: Intro / The Clock Tick, Bleed Away / Only Once, Buckwild / Heart Stop, The Sound / Where My Heart's, Seize The Day / This Train, For The Worst / Road Is / Chase, Sit-Tune-Past-No Pity, House / Positively, To Dry Up / Dragon Chasers, Back On Wax / B Boy, WorldWide / The Gramophon, I Had A Woman / Say Yes, Our Dance, Que Sera, Ecstasy
Fotogalerie

Wax Tailor, Lucerna Music Bar, Praha, 16.12. 2016
© Lucie Levá
Francouzský DJ a producent Wax Tailor, vlastním jménem Jean-Christophe Le Saoût, vydal v letošním roce již pátou řadovou desku pojmenovanou "By Any Beats Necessary". Stejně jako předchozí nahrávky, tak i tato je hudebně pestrá a nabízí širokou škálu instrumentálek různých žánrů, plus také samozřejmě několik zajímavých spoluprací. Evropské turné k poslednímu albu Wax Tailor zakončil týden před Vánoci u nás v Praze, konkrétně v Lucerna Music Baru a nutno uznat, že mu prostor k vystoupení celkem sedl.

Výhodou živého vystoupení Jeana-Christophera je v tom, že vystupuje s kapelou obřích rozměrů, aby mohl obsáhnout pestrost celé své tvorby. Takže jsme na pódiu mohli vidět dvě zpěvačky, dva rappery, flétnistku, kytaristu, bubeníka... a určitě jsem na někoho ještě zapomněl.

Wax Tailor, Lucerna Music Bar, Praha, 16.12. 2016
© Lucie Levá
Koncert začal již v osm hodin večer, jelikož se odehrával v Lucerna Music Baru v pátek, kde po desáté bývá diskotéka. Vystoupení bylo zahájeno skvělou skladbou "Clock Tick" z poslední desky, která spolehlivě vtáhla návštěvníky blíž k pódiu. Ve stejném duchu se nesla show s následujícími písněmi. Na vynikající singl "Heart Stop" z předchozího alba "Dusty Rainbow from the Dark" jsme nemuseli dlouho čekat, Wax Tailor ho pustil už v první třetině koncertu.

Poté následovala rapová smršť v podobě rapperů Mattic a Green T. Sice se nejednalo o prvotřídní rappery, což bylo slyšet na průměrné flow, ale rozhodně se jim nedá upřít jejich entuziasmus a přemíra energie. Pobíhali z jedné strany pódia na druhou, sázeli rým za rýmem a mávali na publikum. Interakce s posluchači pro ně byla opravdu důležitá. Po chvíli je vystřídala zpěvačka Charlotte Savary, ale ne na dlouho. Po pár písních se opět vraceli zpět. Vystoupení to bylo opravdu dynamické a tempo se neustále měnilo.

Wax Tailor, Lucerna Music Bar, Praha, 16.12. 2016
© Lucie Levá
Když došlo na instrumentální pasáže, Wax Tailor se chopil svého mixážního pultu a předvedl něco málo z turntablismu. Kromě toho se francouzský producent často nechal unést koncertní atmosférou a mezi skladbami zkušeně hecoval publikum k tomu, aby si večer patřičně užilo.

Hodinu a půl dlouhý setlist byl pestrý, což odpovídá rozmanitosti skladeb, pod kterými je Wax Tailor podepsaný. Naživo jsme mohli slyšet mnoho novinek z posledního alba "By Any Beats Necessary", ale zazněly i známé hity z desek minulých. Jen možná až moc prostoru dostaly rapové songy na úkor jiných, čistě zpívaných, nicméně se nedá říct, že by to bylo na škodu. I přesto se jednalo o vydařený večer a pro celou kapelu to byla jistě i příjemná tečka za evropským turné v tomto roce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY