Nine Inch Nails vydají před Štědrým dnem EP "Not The Actual Events"

17.12.2016 11:55 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Už jen pár dnů dělí příznivce amerického industriálního projektu Nine Inch Nails od poslechu nového materiálu. EP "Not The Actual Events" vyjde 23. prosince a přinese pět songů. Zprávu oznámil Trent Reznor prostřednictvím sociálních sítí. Bylo to přitom přesně před rokem, co potenciální studiovou novinku poprvé avizoval.

"Je to nepřátelská, celkem nepřístupná nahrávka, kterou jsme museli udělat. Vychází jako EP, protože tato délka se nám nakonec zdála jako správná pro sdělení jejího příběhu," uvádí muzikant v prohlášení. Na desce s ním po řadě soundtracků opět spolupracoval Atticus Ross, jenž je nyní i oficiálním členem formace.

Nine Inch Nails - Not The Actual Events
© facebook interpreta
Zájemci si mohou album už předobjednávat na stránkách skupiny. K dispozici je ale pouze vinyl či digitální edice, kterou má doplňovat blíže nespecifikovaný "fyzický komponent". Ze starší tvorby fanoušci na eshopu ale už klasická cédéčka nenajdou. "V době takřka nelimitovaného přístupu k veškeré muzice světa chceme ocenit hodnotu a krásu fyzického objektu. Vinyl je znovu naší prioritou. Digitální formát a streamování jsou skvělé a jednoznačně praktické, ale věřím, že mou hudbu člověk nejlépe zažije, když popadne kvalitní sluchátka, spustí jehlu a vydá se se mnou na cestu," osvětluje Reznor.

Nové EP ovšem není jediným vánočním dárkem pro fanoušky kapely. Ti si na jaře příštího roku mohou své diskografie doplnit také o limitovanou re-edici "The Fragile" - "The Fragile: Deviations 1". Celkem ponese třicet sedm skladeb, kde kromě alternativních a instrumentálních verzí již známých písní budou i nikdy nevydané věci. "'The Fragile' zaujímá velmi důležité a intimní místo v mém srdci. Během jejího skládání jsem si procházel bouřlivým obdobím a její opětovné navštívení pro mě byla forma terapie. Jako experiment jsem odstranil všechny vokály, což skýtá opět nový zážitek."

Tracklist "Not The Actual Events" vypadá následovně: Branches/Bones, Dear World, She's Gone Away, The Idea Of You, Burning Bright (Field On Fire).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY