Nejprodávanějším albem v USA byl mixtape inspirovaný muzikálem Hamilton

14.12.2016 23:23 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Broadwaský "Hamilton: An American Musical" je letos velkým hudebním tématem za oceánem a po bronzovém úspěchu desky nyní přichází zlato "The Hamilton Mixtape", na který přispěli hvězdní hosté jako The Roots, Usher, Sia nebo Alicia Keys. V první pětce debutovali The Rolling Stones a Childish Gambino.
Rae Sremmurd - SremmLife 2
© facebook interpreta
SINGLY - Napřed ale k singlům. Tam se ale na pódiu nic velkého neudálo. Rae Sremmurd zvítězili popáté, když "Black Beatles" dominovalo streamům s 38 miliony přehrání i v downloadům s 70 tisíci stažení. Suma downloadů je nejhorší vítězná cifra za posledních téměr 11 let.

The Weeknd se "Starboy" zůstal na svém stříbrném maximu a ke kýženému zlatu mu už nehrají do karet rádia, kde začal ztrácet. Bronzoví The Chainsmokers rádia opět vyhráli, a jedenáctý vítězný týden vyrovnáná letošní maximum "Love Yourself" Justina Biebera a "Hello" Adele.

Bruno Mars a Ariana Grande si prohodili místečka. "24K Magic" se teď bude hodit účast v posledním Carpool Karaoke. "Side To Side" nově vede v mainstreamových rádiích (Pop Songs Airplay). Za šesté "Juju On That Beat" se posunuli Maroon 5 na úkor DJe Snakea. Devítku měli twenty one pilots.

Do první desítky se pak dostala jedna pecka: "Bad Things" Machine Gun Kelly a Camilly Cabello z Fifth Harmony. Pro MGK to je první tak vysoké umístění, pouze "Wild Boy" pobyl týden na 98. místě. Camilla už byla jako sólistka v Top 20 díky "I Know What You Did Last Summer" Shawna Mendese. Nový song má reálně na Top 5.

Nejvyšší novinka souvisí s vítězným singlem: "Black Barbies" Nicki Minaj na 65. příčce je remix "Black Beatles". Rapperka jím oslavila 70. hit v Hot 100, pouze o tři více má rekordní Aretha Franklin, o jeden méně má Taylor Swift.

    Top 10 - singly:
  1. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  2. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  3. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  4. Bruno Mars - 24K Magic
  5. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  6. ▬ Zay Hilfigerrr & Zayion McCall - Juju On That Beat (TZ Anthem)
  7. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"
  8. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  9. twenty one pilots - Heathens
  10. Machine Gun Kelly & Camilla Cabello - Bad Things

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Různí - Hamilton The Mixtape
© facebook interpreta
DESKY - Muzikál "Hamilton: An American Musical" měl premiéru na prknech na začátku roku 2015 a ještě téhož roku se přesunul na Broadway. Všechna jeho představení jsou vyprodaná. Vyhrál 11 cen Tony. Nahrávka muzikálu vyšla jako album před více než rokem a letos v létě vystoupala až na bronz a míří k platině.

Nový počin, "The Hamilton Mixtape", je muzikálem inspirovaná kompilace nových hiphopových a r'n'b tracků. Přispěli na ni The Roots, Usher, Sia, Alicia Keys, Wiz Khalifa nebo Kelly Clarkson. A popularita muzikálu a hvězdná jména zaručila snový start s 187 tisíci jednotkami.

The Weeknd tak spadl na stříbro, i když si pohoršil pouze o 57 %. Třetí (a také osmí) byli Pentatonix s vánočním albem.

Zajímavou novinku máme na čtyřce: "Blue & Lonesome" The Rolling Stones. Je to první nahrávka rockerů po 11 letech a vůbec první kolekce pouze coverů, konkrétně bluesových. 37. umístěním v Top 10 si upevnili rekord. Z výrazně jiného soudku je pětka: "Awaken, My Love!" Childish Gambina, tedy hiphopového pseudonymu Donalda Glovera.

Devítka patří teprve dvanáctileté Grace VanderWaal, vítězce jedenácté řady America's Got Talent, a jejímu EP "Perfectly Imperfect". Za ní se umístil country zpěvák Kane Brown s eponymním debutovým LP.

Koho ještě zmínit? John Legend s pátou řadovkou "Darkness and Light " odstartoval na nezvykle špatné čtrnáctce. Novinku deadmau5. "W:/2016ALBUM/", najdeme až v osmé desítce.

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - The Hamilton Mixtape (187 tisíc jednotek)
  2. The Weeknd - Starboy (151, -57 %)
  3. Pentatonix - A Pentatonix Christmas (128, -2 %)
  4.  N The Rolling Stones - Blue & Lonesome (123)
  5.  N Childish Gambino - Awaken, My Love! (101)
  6. Bruno Mars - 24K Magic (58, -20 %)
  7. ▼ Různí - Moana Sountrack (53, -20 %)
  8. Pentatonix - That’s Christmas To Me (53, +31 %)
  9.  N Grace VanderWaal - Perfectly Imperfect EP (52)
  10.  N Kane Brown - Kane Brown (51)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY