Evanescence jsou první hvězdou festivalu Rock for People 2017

14.12.2016 11:33 - Ondřej Hricko | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Deset dní před Vánoci připravili pořadatelé festivalu Rock for People svým fanouškům pěkný dárek pod stromeček. Zveřejnili totiž první hvězdu nadcházejícího ročníku, kterou budou populární američtí gothic-rockeři Evanescence v čele se zpěvačkou Amy Lee.

Evanescence vznikli již v roce 1995, ale zatím vydali pouhé tři nahrávky. Tou poslední je eponymní deska z roku 2011. Letos pak alespoň vyšel sólový počin zpěvačky Amy Lee, která nahrála album pro děti pod názvem "Dream Too Much". Sama kapela je i přes tvůrčí pauzu koncertně aktivní, v České republice zahrála naposledy v roce 2012.

Spolu s Evanescence vystoupí na akci i italští The Bloody Beetroots a Foster The People, kteří jsou dalšími potvrzenými jmény hradeckého festivalu, který se bude v příštím roce konat 4. až 6. července tradičně u Hradce Králové.

The Bloody Beetroots kombinují electro house s dance-punkem a dosud stačili vydat dvě alba. Skupina vystupuje v různých složeních. Pro Rock for People zahraje pod názvem The Bloody Beetroots Live. Indie-popoví Foster The People z Los Angeles se proslavili zejména svým megahitem "Pumped Up Kicks", který pochází z jejich debutu "Torches" z roku 2011. Album se stalo několikrát platinovým a bylo nominováno na cenu Grammy. V roce 2014 na komerčně veleúspěšnou prvotinu navázali zatím poslední nahrávkou "Supermodel".

Vstupenky na festival jsou k dostání na stránkách www.rockforpeople.cz za 1 500 Kč. Jejich cena se však bude po Štědrém dni zvyšovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY