Pražský vánoční koncert Vypsané fiXy je vyprodán

14.12.2016 13:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tradiční vánoční koncert Vypsané fiXy v pražském Lucerna Music Baru, který se bude konat 20. prosince, je vyprodán. Kapela a hlavně její příznivci tak opět dodrželi každoroční zvyk.

Letošní rok byl pro FiXu hodně pracovně nabitý. Kromě klubových koncertů a letních open airů byl i ve znamení Letního tlení, kde fiXa dala dohromady pod svá křídla několik festivalů, kde jsou pořadateli či spolupořadateli. Vrcholem pak byl festival na Střeleckém ostrově s rodinným odpoledne pro děti a velkým fiXím koncertem večer. Navíc začala čtveřice muzikantů pracovat na novém albu, které připravují k vydání na jaro příštího roku. První signál vypustila kapela již v září, kdy měla premiéru skladba "Trpaslík".

Samotný proces vzniku jejich nové studiové desky nebyl úplně tradiční. Spolu s producentem Ondrou Ježkem si vytipovali několik míst po České republice, na kterých písně nahráli. "Chtěli jsme něco netradičního, kde bychom mohli nabrat jinou energii, nechat se trochu unést atmosférou těch vybraných míst a myslím, že to tak opravdu fungovalo a na těch nahrávkách to je," říká frontman fiXy Márdi. Ten také začal psát k jednotlivým nahráváním blog, kde je vše poctivě zaznamenáno - včetně pocitů a průběhu celého nahrávání.

K novému albu připravila Vypsaná fiXa sérii koncertů. Jarní část je již přichystána a začíná 27. ledna ve Frýdku Místku a končí 8. dubna v Jihlavě. Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou v předprodeji v síti Ticketstream.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY