shop.musicserver.cz
Nové desky pro 50. - 52. týden

Nové desky pro 50. - 52. týden

Vydáno: 20.12.2016 15:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Filmová hudba, hip hop a rock budou hlavní náplní posledního letošního vydání Nových desek. První skupinu budou mít na svědomí snímky "Rogue One: A Star Wars Story" nebo "Passengers", druhou obstará DJ Wich, slovenští H16 a americký Post Malone, poslední pak Bon Jovi, Babymetal či Nightwish. Mimo stojí oslava devadesátin Tonyho Bennetta.

Pokud se v pondělí 19. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

DJ Wich - Veni, Vidi, Wich (Golden Touch Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / rap

DJ Wich - Veni, Vidi, Wich
DJ Wich má na poslední chvíli pro své fanoušky dárek jako hrom.Připravil pro ně své třetí sólové album nazvané "Veni, Vidi, Wich", pro které nahrál hned dvaadvacet tracků a sezval velmi reprezentativní výběr české a slovenské hip hopové scény. Na jednom albu se tak vedle samotného DJ Wiche potkali třeba Majk Spirit, Paulie Garand, Adiss, Marpo & Trouble Gang, Rytmus, Prago Union, Kali, Separ, Strapo, Ektor, Ego, Ben Cristovao, Rest, Hrdlorez Boris, Laris Diam, Elpe, Orion, Mons Berry, Moja Reč, Jakub Děkan, Viktor Sheen, Martin Svátek, či Renne Dang. Z alba jsou venku prozatím první dva singly a teaser, které najdete na YouTube.com kanálu DJ Wiche.


Klimt 1918 - Sentimentale / Jugend (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie / alternativa

Klimt 1918 - Sentimentale / Jugend
Alternativní indie formace Klimt 1918, za kterou stojí bratři Marco a Paolo Soellner z italského Říma, připravila nové album "Sentimentale / Jugend". Od posledního počinu "Just in case we'll never meet again (soundtrack for the cassette generation)" uplynulo už osm let, které kapela zase na druhou stranu kompenzuje rovnou dvěma alby - "Sentimentale" a "Jugend". Dohromady obsahují devatenáct písní. První z nich obsahuje spíš pomalejší písně a druhé zase svižnější kousky. Přesvědčte se ostatně sami a poslechněte si kousek "Comandante" z prvního z uvedených desek, který najdete na YouTube.com.


Michael Giacchino - Rogue One: A Star Wars (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Michael Giacchino - Rogue One: A Star Wars (soundtrack)
Fanouškům filmové ságy "Hvězdné války" začala tento týden diskuse o tom, zda je novinka "Rogue One" povedeným, či nepovedeným dílem. My se ale zaměříme na soundtrack k filmu, který se odehrává těsně před prvně natočeným dílem "Nová naděje" z roku 1977 a v němž skupina rebelských špionů má za úkol ukradnout plány pro novou zbraň Impéria. Hudbu k snímku složil Michael Giacchino, jenž se proslavil zejména díky spolupráci se studiem Pixar na filmech "Vzhůru do oblak", " Ratatouille", "Úžasňákovi", nebo "V hlavě". Soundtrack k filmu zaplnilo jeho jednadvacet kompozic, do nichž včlenil také několik témat Johna Williamse z předchozích dílů. Ukázky všech naleznete na Supraphonline.cz.


Tip týdne

Nada Surf - You Know Who You Are (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alt rock

Nada Surf - You Know Who You Are
Alternativně rocková formace Nada Surf vydává své sedmé studiové album. Očekávaná nahrávka altrockových veteránů dostala název "You Know Who You Are" a je nástupcem čtyři roky starého díla "The Stars Are Indifferent to Astronomy" a podle dosavadních recenzí míří do pohodlných vod power popu. Desítkou nových skladeb ale současně odkazují na minulost, a přitom vzhlíží vstříc budoucnosti. Jestli tomu ale skutečně tak je, se přesvědčte sami a poslechněte si ukázky písní na stránkách odkaz ven.


H16 - Sila (Spirit Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

H16 - Sila
DJ Wich není jediným zástupcem "domácí" hip hopové scény, který před Vánoci vydává desku. Sekundují mu ještě kolegové ze Slovenska H16 s novinkou "Sila". Skupina, jejímž členem je i Majk Spirit, by jistě ráda navázala na úspěch tři a půl roku starého alba "Rýmy, hudba a boh", které se na Slovensku stalo platinové a slušně si vedlo i v Česku. H16 si v šestnácti stopách převážně vystačili s vlastní produkcí Abe a Grimasa a jen několik málo kousků svěřili hostům, jako jsou Maiky Beats, DJ Wich, Homiebeats, Gonzi a Domeno. Přímo za mikrofonem je pak doplnili Maxa, PIL C, DMS, Separ a Dame. První klipy už H16 sdílejí na svém YouTube.com profilu.


Babymetal - Live At Wembley (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

Babymetal - Live At Wembley
Japonská popmetalová senzace Babymetal si úspěšně razí cestu napříč světovým showbusinessem a vydává nový živák "Live At Wembley". Nahrávka obsahuje třináct písní a jak název napovídá, přináší záznam vůbec prvního vystoupení formace v britské Wembley Areně, kde trio předvedlo show "Babymetal World Tour 2016 Kicks Off At The SSE Arena, Wembley". Dodejme ještě, že Babymetal vystoupili jako speciální hosté Red Hot Chili Peppers. Zahráli mimo jiné i kousky z poslední desky "Metal Resistance", která se právě v britských žebříčcích umístila na těch nejvyšších příčkách, jaké kdy japonská formace obsadila. Trailer najdete na YouTube.com


Iva Bittová & Čikori - At Home (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / jazz

Iva Bittová & Čikori - At Home
Iva Bittová společně s jazzovým uskupením Čikori, které tvoří kytarista Vladimír Václavek, kontrabasista Jaromír Honzák a trumpetista Oskar Török (trumpeta), navazují novinkou "At Home" na dvacet let staré album "Bílé Inferno", a to nejen obsazením či poetikou, ale i svou písňovou formou a celkovým zvukem nahrávky. Devět autorských skladeb připravovali dva roky a autorsky se na ni podíleli jak Bittová, tak i všichni členové Čikori. Nahrávání probíhalo v zlínském studiu V, kam jako hostující muzikanti zavítali například klavírista Antonín Fajt, nebo bubeník Hamid Drake. O zvuk se postaral Ivo Viktorin, Petr Vavřík a Marcel Gabriel a masteringu se ujal ve svém studiu AREA 52 v New Yorku Dave Cook, který v minulosti spolupracoval například s 10,000 Maniacs, Nickem Cavem, Davidem Bowiem,, Alanis Morissette, nebo Radiohead. Ukázky z alba najdete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Nightwish - Vehicle of Spirit (DVD) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Nightwish - Vehicle of Spirit
Pokud se vám líbí Nightwish v čele s novou zpěvačkou Floor Jansen (dříve známou z After Forever), pak byste určitě neměli zapomenout na nové DVD "Vehicle Of Spirit". Hudební nosič zachycuje show kapely odehranou v rámci turné "Endless Forms Most Beautiful". Čeká na vás ne jeden, ale rovnou dva plnohodnotné koncerty - a sice z Londýna a z Tampere. "Show z Wembley uvádíme jako první - to místo je fanouškům hudební scény dobře známé a samo o sobě legendární. Ten koncert byl jedinečný – představoval pro nás splnění daného cíle a také určitý odrazový bod. Lidé byli ohromní, navíc tam s námi byl i Richard Dawkins, což bylo taky něco neskutečného. Neopakovatelný zážitek. Vystoupení na Ratina Stadiu v Tampere pak bylo pro čtyři z nás vyloženě domácí. Měli jsme největší scénu v naší historii a atmosféra byla úžasná. V předních řadách jsem viděl tytéž lidi jako před patnácti lety," prozradil mozek Nightwish Tuomas Holopainen. Trailer najdete na YouTube.com.


Rush - 2112 - 40th (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Rush - 2112 - 40th
Pokud máte rádi progresivní rock, najdete možná pod stromečkem luxusní verzi alba "2112" z dílny Rush. Jde o rozsáhlou reedice kultovní nahrávky, která slaví čtyřicáté narozeniny. Kromě standardního tracklistu přinese taky raritní záznamy společné se záznamy z živých vystoupení a také dříve nevydané písně. Fanoušky potěší také nové verze písní z alba, na kterých pracovali třeba Dave Grohl a Taylor Hawkins z Foo Fighters společně s Nickem Raskulineczem, formace Billy Talent, Steven Wilson z Porcupine Tree, Jacob Moon a osazenstvo Alice In Chains. Třetí CD navíc přináší - kromě jiného - vintage záznam vystoupení z Capitol Theatre. Co vše na vás čeká v nejnašlapanější "super deluxe" verzi, najdete na YouTube.com.


Wild Feathers - Live At The Ryman (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Wild Feathers - Live At The Ryman
Americká formace Wild Feathers připravila své první koncertní album "Live At The Ryman". Materiál pro vydatné dvojCD byl pořízen na vyprodaném koncertě kapely v Ryman během června loňského roku. Šlo navíc o poslední vystoupení Wild Feathers v rámci jejich turné k poslední desce "Lonely Is A Lifetime". Verze na vinylu je omezená na tři tisíce kopií. Živák sice původně vznikl pro účely Record Store Day, ale razí si svou cestu do obchodů docela úspěšně. Ukázku v podobě jedné z písní "Left My Woman" najdete na Rolling Stone.com.


Tony Bennett - Tony Bennett Celebrates 90 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Tony Bennett - Tony Bennett Celebrates 90
Americká pěvecká legenda Tony Bennett oslavil letos v srpnu úctyhodných devadesát let. U příležitosti tohoto jubilea 15. září letošního roku uspořádal narozeninový koncert v Radio City Music Hall a mezi gratulanty byli Andrea Bocelli, Billy Joel, Elton John, Michael Bublé, Rufus Wainwright, Kevin Spacey, Diana Krall, k.d. lang, Lady Gaga nebo Stevie Wonder. Ti všichni zazpívali na jeho počest - někteří své hity, někteří písničky z Bennettova repertoáru - a pozadu nezůstal ani sám oslavenec. Z koncertu vznikl záznam a vybraných osmnáct songů nyní vychází na albu "Tony Bennett Celebrates 90". Jejich ukázky jsou k slyšení na stránkách Amazonu. K dispozici bude i limitovaná třídisková edice, jejíž další dva nosiče budou obsahovat třicet osm skladeb nahraných během Bennettovy bohaté kariéry a které nebyly ještě nikdy v minulosti vydány.


Post Malone - Stoney (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / r'n'b / electronic

 Post Malone - Stoney
Americký rapper Austin Richard Post vystupující pod jménem Post Malone není na naší straně Atlantiku příliš známý, ovšem ve Státech se již svým hitem "White Iverson" dostal do širšího povědomí. Díky tomu mohl spolupracovat s lidmi jako 50 Cent, Young Thug nebo Kanye West, a především stát se předskokanem americké části Purpose World Tour Justina Biebera. Nyní přichází se svým debutovým albem "Stoney" s čtrnáctkou skladeb, ve kterých si zahostoval již zmíněný Justin Bieber a dále Kehlani, Quavo a 2 Chainz. S produkcí mu pak vypomohli Metro Boomin, Vinylz, Frank Dukes, The MeKanics, Illangelo, FKi, Pharrell Williams, DJ Mustard, Twice as Nice, nebo třeba Andrew Watt. Bližší seznámení s Post Malone můžete realizovat prostřednictvím jeho YouTube.com profilu.


Thomas Newman - Passengers (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Thomas Newman - Passengers (soundtrack)
Druhý filmový soundtrack a opět ke sci-fi. Má název "Pasažéři" a hlavní roli v něm ztvárnili Jennifer Lawrence a Chris Pratt, kteří se při rutinní vesmírné cestě probudí o devadesát let dříve z hibernace. Hudbu k tomuto očekávanému snímku složil Thomas Newman, v poslední době známý z filmů s Jamesem Bondem, nebo hudbě k filmům jako "Wall-E", "Road To Perdition", nebo "Zelená míle". Hudební podkres producenti soundtracku rozdělili do šestadvaceti stop, jejichž ukázky naleznete na stránkách britského Amazonu.


Bon Jovi - This House Is Not For Sale (Live From The London Palladium) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Bon Jovi - This House Is Not For Sale (Live From The London Palladium)
Bon Jovi před pár týdny vydali svoji novou desku "This House Is Not For Sale" a nyní k ní fanouškům připravili ještě živou verzi, která nese podtitul "Live From The London Palladium". Jak napovídá název, nahrávala se na speciálním koncertu v jednom z nejslavnějších britských divadel, v londýnském Palladiu. Během koncertu zaznělo patnáct písniček z letošní desky a ty se i dostaly na záznam. Jejich ukázky naleznete například na stránkách e-shopu Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Ash Borer - The Irrepassable Gate (Mystic Production)
Bethlehem - Bethlehem (Mystic Production)
Bornholm - Primaeval Pantheons (Mystic Production)
Buddha Bar (A Trip To India) (Bertus)
Don Rich - Guitar Pickin'Man (Warner Music)
Einherjer - Dragons Of The North XX (Mystic Production)
Elisabeth Schwarzkopf - The Complete 78 Rpm Recordings (Warner Music)
Entrapment - Through Realms Unseen (Mystic Production)
Fatal Fusion - Total Absence (Mystic Production)
Goatfuneral - Luzifer spricht ... (10 Years In The Name Of The Goat) (Mystic Production)
Hail Spirit Noir - Mayhem In Blue (Mystic Production)
Herbert Grönemeyer - Alles (box set) (Bertus)
Icy Steel - Through The Ashes (Mystic Production)
Klimt 1918 - Jugend (Mystic Production)
Klimt 1918 - Sentimentale (Mystic Production)
Krypts - Remnants Of Expansion (Mystic Production)
Lou Reed - The Many Faces Of Lou Reed (Bertus)
Marc Almond - Trials Of Eyeliner (box set) (Bertus)
Molly Hatchet - Let The Good Times Roll (bootleg) (Mystic Production)
Mortualia - Wild, Wild Misery (Mystic Production)
Mother Love Bone - On Earth As It Is (The Complete Works) (Bertus)
Nox Formulae - The Hidden Paths To Black Ecstasy (Bertus)
Ray Charles - The Best Of (Bertus)
Ruinous - Graves Of Ceaseless Death (Mystic Production)
Různí - When The Sky Comes Looking For You (Warner Music)
Různí - American Epic: The Collection (Box Set) (Sony Music)
Různí - Anthems Acoustic (Ministry Of Sound) (Bertus)
Různí - Best Of Electro Swing (Bertus)
Různí - Buddha Bar (Twenty Years) (Bertus)
Různí - The Annual 2017 (Ministry Of Sound) (Bertus)
Saint-Germain Des-Prés Café 18 (Bertus)
Sarkom - Anti-Cosmic Art (Mystic Production)
Sentient Horror - Ungodly Forms (Mystic Production)
Shaman Elephant - Crystals (Mystic Production)
Slegest - Vidsyn (Mystic Production)
Steve Moore - The Mind's Eye (soundtrack) (Mystic Production)
Vesen - Rorschach (Mystic Production)
Vulgar Devils - Temptress Of The Dark (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Bob Marley & The Wailers - Live!/Deluxe (Universal)
Einherjer - Dragons Of The North XX (Mystic Production)
Fall Out Boy - From Under The Cork Tree (Universal)
Fall Out Boy - Infinity On High (Universal)
Fk Allstars - En Directo (Sony Music)
Graeme Park & Mike Pickering - HaçIenda Classiçal (Sony Music)
John Cale - Fragments Of A Rainy Season (Bertus)
Mike Watt - Ring Spiel Tour '95 (Sony Music)
Nada Surf - You Know Who You Are (Bertus)
Opeth - Morningrise (Universal)
Opeth - My Arms Your Hearse (Universal)
Opeth - Orchid (Universal)
Rihanna - Box Set (Universal)
Robbie Williams - The Heavy Entertainment Show (Sony Music)
Rush - 2112 (Universal)
Steve Moore - The Mind's Eye (Mystic Production)

Reedice:
1349 - Beyond The Apocalypse (Universal)
1349 - Hellfire (Universal)
1349 - Liberation (Universal)
Crowbar - Broken Glass (Universal)
Hellyeah - Blood For Blood / Band Of Brothers (Warner Music)
John Cale - Fragments Of A Rainy Season (Bertus)
Matt Bianco - Whose Side Are You On? (Deluxe Edition) (Bertus)
Motörhead - Wake The Dead (Warner Music)
Opeth - Morningrise (Universal)
Opeth - My Arms Your Hearse (Universal)
Opeth - Orchid (Universal)
Sammy Hagar - This Is Sammy Hagar (When The Party Started) (Bertus)
Warlord - And The Cannons Of Destruction Have Begun... (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Warlord - Deliver Us (Deluxe Edition) (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2023 - od Depeche Mode přes Lanu Del Rey po Fall Out Boy (28.03.2023 17:30)
- Nové desky 39/2021 - od Brandi Carlile přes Asking Alexandria po Ministry (06.10.2021 13:15)
- Babymetal vydají výběrovku v deseti různých verzích (14.10.2020 10:46)
- Recenze: Třetí deska Babymetal "Metal Galaxy" postrádá vtip i reflexi (08.11.2019 14:10)
- Audio: Babymetal ohlašuje nové album banálním singlem "Pa Pa Ya!!" (10.07.2019 08:38)
- Naživo: Druhý den Rock im Parku patřil šokujícím výkonům Thirty Seconds To Mars a Marilyna Mansona (16.06.2018 14:24)
- Recenze: Japonský teenagerský pop a heavy metal? Na "Metal Resistance" Babymetalu to funguje (29.04.2016 09:50)
- Nové desky pro 13. týden (03.04.2016 23:31)
- Japonská senzace Babymetal připravila živák (14.11.2014 15:21)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu