Oceán láká "Půlměsícem" na nedělní pražský koncert

09.12.2016 16:14 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Skupina Oceán ze své desky "Ve smíru" vybrala již třetí singl, kterým se stala fanoušky oblíbená skladba "Půlměsíc". K ní vzniklo velmi atmosférické video s prostým vizuálním nápadem.

"Vizuál k písni 'Půlměsíc' je jednozáběrovka, obraz v rámu, krajinomalba, komiksové políčko, který vypráví a hraje. Chtěli jsme přenést koncertní atmosféru se všemi nedostatky a chybami. Na natáčení jsme měli jen půl hodiny, protože jsme chtěli chytnout západ Půlměsíce. Je to historicky nejméně času, který jsme na klip kdy měli. Stihli jsme natočit dokonce dvě verze. Tu druhou zveřejníme jako silvestrovské překvapení," uvádí k novému videu klávesista Petr Kučera.

O realizaci klipu se zasloužili Jan C. Löbl, Dominik Žižka a kostýmy navrhla Tereza Havránková. Vše, jak již bylo řečeno, vznikalo na jediný záběr, v němž je zachyceno přítmí blížící se noci, kdy vynikne i ona zasněná nálada "Půlměsíce". Jednoduchá idea nechává dostatek prostoru pro vnímání slov skladby, ve výsledku si zaslouží osm bodů z deseti.

Do konce roku stihne Oceán i pár koncertů, dva dny před Vánoci se uskuteční tradiční vánoční vystoupení v Českých Budějovicích a již tuto neděli (11. prosince) proběhne letošní poslední koncert v Praze. Ten se uskuteční v Rock Café a v roli předskokana se představí kapela Decline. Ta představí i zkraje roku vydané épéčko "Reborn". Vstupenky na pražské vystoupení seženete v síti smsticket.cz nebo v místě konání akce. Turné by pak mělo pokračovat i v příštím roce, včetně festivalové sezóny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY