Miro Žbirka ve středu odehraje unikátní koncert v budějovickém rozhlase, k poslechu bude v rádiu i na webu

07.12.2016 12:20 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Předvánoční čas je plný výjimečných a v mnoha směrech jedinečných koncertů. Jeden takový si na dnešní večer (středa 7. prosince) připravil i Miro Žbirka. Tato slovenská legenda odehraje od 19 hodin unikátní akustický koncert v budějovickém rozhlase.

Ty největší hity, novinky z posledního alba "Miro", které bylo nahrané ve slavných londýnských studiích Abbey Road, a trocha Beatles k tomu. To je hudební menu, které Miro Žbirka naservíruje hezky zatepla, živě a exkluzivně v přímém přenosu. Jako speciální host vystoupí zpěvačka Martha, se kterou Meky nazpíval jeden ze svých hitů "Čo bolí to prebolí". O hudební doprovod se postarají i špičkoví muzikanti: Karel Heřman (klávesy), Jan Ponocný (kytara) a Honza Horáček (kytara, klávesy).

Jak uvádí Petr Meškán, šéfredaktor Českého rozhlasu České Budějovice, každý půlrok zahrnuje koncertní dramaturgie jednu velkou hudební hvězdu: "Vzhledem k velmi dobrým osobním kontaktům se nám letos povedlo domluvit právě Mekyho Žbirku. Meky, jak mu důvěrně říkáme, má velmi kladný vztah k veřejnoprávním rozhlasovým studiím. V Budějovicích odehraje jedinečné vystoupení postavené přímo na míru našemu vysílání a také podmínkám studiového sálu."

Vstupenky na tento ojedinělý koncert nebylo možné koupit, daly se pouze vyhrát v různých soutěžích. Fanoušci Žbirky ale nemusí smutnit. Unikátní akustický koncert mohou poslouchat od 19 hodin také živě na frekvenci 106,4 FM, popřípadě na webu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY