Hiphopoví A Tribe Called Quest získali po dvaceti letech další americké zlato

22.11.2016 22:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Hiphopoví veteráni A Tribe Called Quest vydali po dvou dekádách album a bylo z toho zlato, "We Got It From Here... Thank You 4 Your Service" bohužel kvůli úmrtí jednoho z členů bude zároveň jejich posledním. V první desítce debutoval Sting. V singlech opět vládli Rae Sremmurd, dařilo se Arianě Grande.
Rae Sremmurd - SremmLife 2
© facebook interpreta
SINGLY - I když se Amíci na Mannequin Challenge videa už moc nedívají, "Black Beatles" funguje samo o sobě a získalo podruhé zlato. Rae Sremmurd si polepšili o 7 % na 154 tisíc downloadů a o čtvrtinu na 54,1 milionů streamů. Hranici 50 milionů přitom dosud překonala jen Adele a Baauer. Navíc fungují i v rádii, nárůst na 41 milionů impresí byl o značných 63 %.

The Chainsmokers s "Closer" zůstali stříbrní, přičemž mají méně než poloviční čísla ve streamech a downloadech, ale zase více než trojnásobná v rádiích. Na bronzovém stupínku se také nic nezměnilo, obsadil jej opět The Weeknd.

Na čtyřce už ale změnu máme, Ariana Grande a Nicki Minaj se totiž se "Side To Side" dostali do první pětky díky nárůstům ve všech měřítkách. Příští týden jí pomůže i ocenění a vystoupení na American Music Awards.

twenty one pilots s "Heathens" ztratili jednu pozici a Bruno Mars zůstal šestý. To znamená, že DJ Snake se propadl až za ně na sedmičku. Zbytek Top 10 zůstal stejný.

    Top 10 - singly:
  1. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  2. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  3. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  4. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  5. twenty one pilots - Heathens
  6. Bruno Mars - 24K Magic
  7. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  8. ▬ Zay Hilfigerrr & Zayion McCall - Juju On That Beat (TZ Anthem)
  9. ▬ D.R.A.M. feat. Lil Yachty - Broccoli
  10. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


A Tribe Called Quest - We Got It From Here... Thank You 4 Your Service
© facebook interpreta
DESKY - Hiphopová skupina A Tribe Called Quest vznikla dříve, než se narodil autor článku, a vydala poslední album dříve, než vznikl musicserver. Jsou to veteráni. V posledních letech odehráli několik koncertů a loni oznámili, že vydají nový materiál. Bohužel v průběhu nahrávání zemřel Phife Dawg, Q-Tip a Jarobi White tak album dokončili bez něj.

"We Got It From Here... Thank You 4 Your Service" je kritiky oslavováno a je krásné, že i tak alternativní hip-hop může vyhrát Billboard 200 v době, kdy se získávají zlata přes streamy. Prodalo se 112 tisíc kusů a celkově dosáhli 135 tisíců jednotek. Pro legendy to je druhé zlato kariéry, více než dvacet let po desce "Beats, Rhymes And Life".

Na stříbro a dosud nejlepší pozici vystoupali Pentatonix s "A Pentatonix Christmas", bronz zopakovali "Trollové". Na čtyřku se posunuli Rae Sremmurd se "Sremmlife 2" a překonali tak pětku debutu. Pátý skončil Drake.

Za "Hamiltonem" si na sedmičce Američané připomínají Leonarda Cohena, a na třináctce debutuje výběrovka "The Essential Leonard Cohen". V první desítce ale máme ještě jednu novinku: Stinga s "57th & 9th" na devítce. Tak vysoko ho jako sólistu vidíme už pojedenácté.

    Top 10 - alba:
  1.  N A Tribe Called Quest - We Got It From Here... Thank You 4 Your Service (135 tisíc)
  2. Pentatonix - A Pentatonix Christmas (56, +21 %)
  3. ▬ Různí - Trolls Soundtrack (48, +2 %)
  4. Rae Sremmurd - Sremmlife 2 (43, +69 %)
  5. Drake - Views (32, -2 %)
  6. ▲ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (30, -1 %)
  7. Leonard Cohen - You Want It Darker (30, +197 %)
  8. The Chainsmokers - Collage (29, -25 %)
  9.  N Sting - 57th & 9th (28)
  10. ▲ Různí - Suicide Squad soundtrack (24, -3 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY