Nominacím na Grammy vévodí Beyoncé, Drake, Rihanna a Kanye West

07.12.2016 09:01 - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

Letošní rok byl bezesporu po hudební stránce velice zdařilý. Spousta oblíbených umělců nás obdařila novými hudebními materiály, a jak bývá na přelomu roku zvykem, je na čase ty nejlepší z nich náležitě ocenit. Nyní čerstvě vydaný seznam nominací na ceny Grammy je k tomu tím prvním krokem.

Absolutní královnou 59. ročníku tohoto ocenění, alespoň co se nominací týče, se stala Beyoncé. Rodačka z Texasu se letos do povědomí veřejnosti dostala hlavně svým šestým albem "Lemonade". Popová diva má šanci si domů odnést celkem devět trofejí, mezi nimiž jsou i Album roku, Nahrávka roku a Píseň roku. Nicméně nebude to mít vůbec jednoduché, její největší hrozbou bude zřejmě britská zpěvačka Adele, která byla stejně jako ona nominována ve zmíněných kategoriích. Krom Beyoncé má dále na svém kontě nejvíc nominací, konkrétně osm, trio Drake, Rihanna a Kanye West.

Zajímavé bude rovněž sledovat boj o titul nejlepšího nového umělce, o který se letos popere Kelsea Ballerini, duo The Chainsmokers, Chance the Rapper, Maren Morris a Anderson .Paak (to není překlep, opravdu se tak píše).

Avšak netrvalo dlouho a nominace se hned po samotném zveřejnění setkaly s jistým nesouhlasem. Vztek aktuálně prožívají fanoušci rappera Drakea, neboť´akademici lehce zazdili jeho megahit "One Dance", se kterým bortil hitparády a streamingové servery po celé léta. Další zklamání se ozývá třeba z řad příznivců Rihanny. Ti postrádají nominaci za nejlepší album pro její desku "ANTI". Nadšeni nejsou ani zástupy zpěvačky Siy, která zůstala téměř v pozadí.

Nominace na Grammy jsou následující:

NAHRÁVKA ROKU

Hello - Adele
Formation - Beyoncé
7 Years - Lukas Graham
Work - Rihanna Featuring Drake
Stressed Out - Twenty One Pilots

ALBUM ROKU

25 - Adele
Lemonade - Beyoncé
Purpose - Justin Bieber
Views - Drake
Sailor’s Guide to Earth - Sturgill Simpson

PÍSEŇ ROKU

Formation - Beyoncé
Hello - Adele
I Took a Pill in Ibiza - Mike Posner
Love Yourself - Justin Bieber
7 Years - Lukas Graham

NEJLEPŠÍ NOVÝ UMĚLEC

Kelsea Ballerini
The Chainsmokers
Chance the Rapper
Maren Morris
Anderson .Paak

NEJLEPŠÍ HUDEBNÍ FILM

Formation - Beyoncé
River - Leon Bridges
Up & Up - Coldplay
Gosh - Jamie XX
Upside Down & Inside Out - OK Go

Kompletní seznam nominací najdete na stránkách Gammy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY