Před Vánoci doputuje turné Wax Tailora i do Prahy

05.12.2016 08:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Wax Tailor je jedním z hlavních představitelů instrumentálního hip hopu a downtempa. Vydal čtyři studiová a dvě živá alba, odehrál přes šest set koncertů v padesáti zemích a neustále překvapuje své posluchače pozoruhodnou fúzí hip hopu, soulu a funku. 16. prosince vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky za 490 Kč + poplatky se dají koupit v pokladně a na webu Lucerna Music Baru, na www.GoOut.cz a v sítích Eventim, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou vstupenky za 590 Kč.

V roce 2004 JC Le Saoût zahájil koncept Waxe Tailora svým EP "Lost the Way", které upoutalo pozornost DJů a hudebních kritiků v jeho rodné zemi. V roce 2005 vydává své první album "Tales of the Forgotten Melodies" s téměř kinematograckým hip hopem, který vás přenese do světa, kde se setkávají Galt McDermott nebo Public Enemy se Stanley Kubrickem a Alfredem Hitchcockem. Deska nikdy neopustila kategorii Electronic Album na iTunes - od svého vydání před deseti lety - a je považována za klasiku svého žánru. Na svých dvou dalších albech se Wax Tailor otevřel dalším hudebním vlivům a spolupráci s lidmi jako Sharon Jones, legenda mluveného slova Ursula Rucker nebo fenomenální pop-folkař Charlie Winston. Wax Tailor našel svůj první hit v roce 2007 v singlu "Positively Inclined", hiphopové hymně s nakažlivým jazzovým rytmem.

V roce 2012 Wax Tailor vydává "Dusty Rainbow from the Dark", hudební příběh o síle hudby, který vypráví Don McCorkindale a kterého se svým přispěním účastní Aloe Blacc, Shana Hannigan z Bitter:Sweet, Elzhi a další hudebníci. K desátému výročí své kariéry v roce 2014. Wax Tailor založil Phonovisions Symphonic Orchestra Orchestr s 35 hudebníky a sborem se sedmnácti zpěváky. Ten v koncertní premiéře přednesl 27 nejlepších skladeb z jeho čtyř alb. Klasické skladby Que Sera, Say Yes, nebo Am I Free dostaly díky bujným smyčcům novou podobu. Phonovisions Symphonic Orchestra byl poté vybrán, aby zahrál tři koncerty při znovuotevření Teatro Colon v Bogotě za doprovodu National Symphonic Orchestra of Colombia.

Wax Tailor spolupracoval s celou řadou umělců, jako jsou Sharon Jones, Ursula Rucker, Keziah Jones, Aloe Blacc, Charlie Winston, Alice Russell, Charlotte Savary, A.S.M, Mattic, Archive, RJD2, DJ Format, DJ Vadim, General Elektriks, Daedelus.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY