Metalová legenda Helloween ohlásila Dýňové sjednocení

29.11.2016 14:23 - Tomáš Rozkovec | foto: Helloween.org

Pomalu, ale jistě končí dýňová sezona, ale příznivci metalové legendy Helloween se mohou již nyní těšit na podzim příštího roku. Zdá se totiž, že bylo vyslyšeno přání mnohých fanoušků a skupina se vydá na světové turné pod názvem "Pumpkins United", které bylo ohlášeno na přelom roku 2017/2018. To by asi nebylo takovým překvapením, kdyby na něj nevyjela v téměř původním složení, ve kterém působila naposledy v roce 1993. Až na zesnulého bubeníka Inga Schwichtenberga se tak můžeme těšit na sestavu Michael Kiske, Kai Hansen, Markus Grosskopf a Michael Weikath.

Sama o sobě tato zpráva budí senzaci, nicméně se nebude úplně jednat o klasický reunion původního line-upu. Turné totiž pojede rozšířená sestava skupiny, včetně současného zpěváka Andiho Derise, kytaristy Saschi Grerstnera a bubeníka Daniela Löbleho. Kapela slibuje velkou show a samozřejmě oživení "Strážce sedmi klíčů".

Potvrdila se tak slova Michaela Kiskeho, že si spolupráci s Helloween dokáže představit, a tak se po čtyřiadvaceti letech objeví na společném turné. Zajímavě bude, jak kapela připraví zapojení všech zpěváků, včetně Kaie Hansena. Takováto jedinečná spojení mohou přinést do budoucna mnoho zajímavého, včetně nových nahrávek, což historie v mnoha příkladech dokládá.

Turné odstartuje 28. října příštího roku v brazilském Sao Paoulu, a že je zájem fanoušků o Sjednocení veliký, potvrzuje i skutečnost, že je koncert již vyprodaný, a kapela tak operativně přidala další termín. Další koncerty prozatím známé nejsou, ale nezbývá než doufat, že se Helloween v rámci tohoto speciálního turné objeví i u nás.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY