Nelly Furtado se připravuje na velkou jízdu, dalším singlem je balada "Pipe Dreams"

22.12.2016 15:45 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Nelly Furtado odhalila další střípek ze své nadcházející šesté řadové desky, kterou naplánovala na příští rok. Na ní se bude snažit navázat na úspěchy z prvních let nového tisíciletí, které jsou již trochu letité a zaprášené. Novinka se jmenuje "Pipe Dreams" a jedná se o druhou zveřejněnou skladbu z budoucího alba. Právě "Pipe Dreams" zpěvačku ukazuje v úplně jiném světle než první, tanečně laděná, synth-popová "Islands Of Me". Tady se Kanaďanka dostává k jemnějšímu, výrazně pomalejšímu songu se zasněným textem, ve kterém například zpívá "I want to live in a kaleidoscope".

Celkově skladba působí dobrým dojmem a po několika letech u ní konečně přichází změna. Balada má sice velmi zvláštní houpavý rytmus, přesto nenudí. Ve zbrusu novém videu pak Nelly překvapuje také, a to nejen krátkým sestřihem. Stejně jako již několik hudebníků před ní se vrací k low quality videoklipům, srovnatelným s tím, co najdeme na starých VHS kazetách. Rozostřené video nabízí zpěvačku ze dvou pohledů. Prvním je záběr na ni samotnou chodící po domě, druhý na pokoj a křeslo, ve kterém sama sebe sleduje ve staré televizi.

Od chvíle, kdy Nelly Furtado vypustila baladu "All Good Things (Come To An End)", jsou očekávání obrovská a také nenaplněná. Možnost změnit to nyní má producent John Congleton, známý ze spolupráce se St. Vincent. Spolu s Kanaďankou natočili šestnáct nových skladeb, z nichž se celá dvanáctka prokousala na finální podobu desky, která bude k poslechu v březnu příštího roku. Věřme, že nahrávka "The Ride", která vyjde 3. března, přinese po letech agónie zase více příjemných momentů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY