Rae Sremmurd v USA porazili Chainsmokers, v albech si Bon Jovi poradili s Aliciou Keys

14.11.2016 22:40 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Virální fenomén Mannequin Challenge dostal "Black Beatles" Rae Sremmurd a Gucciho Manea na první místo, a ukončil tak tříměsíční nadvládu "Closer" The Chainsmokers a Halsey. V albech s výrazným náskokem vyhráli Bon Jovi s "This House Is Not For Sale" před Aliciou Keys a soundtrackem z "Trolls".
Rae Sremmurd - SremmLife 2
© facebook interpreta
SINGLY - V normálním případě bychom na tomto místě hodnotili, jak blízko je The Weeknd k poražení The Chainsmokers, nebo jestli se s "Closer" stihnou dostat mezi úplně nejdéle vedoucí singly historie, nakonec však byla viralita Mannequin Challenge tak masivní, že tu máme nového vítěze: "Black Beatles" Rae Sremmurd.

Skladba je perfektní a sama o sobě se dostala do Top 20, poté ale někdo vymyslel, že klipy se zamrzlými lidmi doplní o tento track a strhla se nová beatlesácká mánie (mimochodem, své video natočil i Paul McCartney) a ve svém druhém týdnu způsobila prémiové vítězství kariéry pro jak pro mladé rapové duo Rae Sremmurd, tak jejich hosta Gucciho Manea i producenta Mike WiLL Made It, autora jejich předchozího hitu "No Type" i třeba takových "We Can't Stop" a "23" s Miley Cyrus.

Hiphopová pecka přinesla vítané oživení zaseklého digitálního trhu, když se prodalo 144 tisíc kopií. Vedle toho zaznamenala 43,3 milionů streamů, z čehož 21 milionů bylo z YouTube a 12 mega ze Spotify. Ke konečnému poražení Chainsmokers pak pomohlo 25 milionů v rádiích.

Počet vítězných týdnů "Closer" se tak zastavil na čísle 12. Taneční dvojice však spadla pouze na stříbro, to znamená, že The Weeknd by nebyl zlatý ani tak. Za bronzovým "Starboyem" najdeme twenty one pilots, jedno místo ztratil i DJ Snake.

Bruno Mars se na úkor Ariana Grande vrátil na šestku, D.R.A.M. spadl až na devítku, za Zaye a Zayiona. První desítku tentokrát uzavřeli Maroon 5.

Nejvyšší novinku měl Future, na čtrnáctce debutoval s "Used To This", na kterém mu hostuje Drake. Na 61. příčce odstartoval Big Sean s "Bounce Back" a o deset míst níže začíná cesta nového singlu Chainsmokers, "Setting Fires".

    Top 10 - singly:
  1. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  2. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  3. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  4. twenty one pilots - Heathens
  5. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  6. Bruno Mars - 24K Magic
  7. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  8. ▬ Zay Hilfigerrr & Zayion McCall - Juju On That Beat (TZ Anthem)
  9. ▼ D.R.A.M. feat. Lil Yachty - Broccoli
  10. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Bon Jovi - This House Is Not For Sale
© facebook interpreta
DESKY - Původně měl mít tento článek krásnou titulní fotku se zářícími zuby Jona Bon Joviho, vítězství Rae Sremmurd však bylo něco víc než další úspěch rockových rutinérů Bon Jovi. "This House Is Not for Sale" je jejich třináctá deska a jako šestá se může pochlubit nejvyšším umístěním v Billboard 200. Ze 129 tisíc jednotek bylo téměř vše, 128 tisíc, v čistém prodeji. Hodně ale k tomu přispěly bundly ke koncertním lístkům.

Konkurenci za sebou nechali hodně daleko, pódiové desky dosáhly jen k 50 tisícům jednotek. Kdyby Alicia Keys debutovala s šestou řadovkou "Here" se stejným prodejem jako předchozího "Girl On Fire", Bon Jovi by porazila. Takto to stačilo pouze na stříbro jako u ještě staršího "The Element of Freedom", kterému tehdy nestačilo ani čtyři sta tisíc na pokoření Susan Boyle. Bronz soundtracku z Trollů je naopak velmi slušný. Na album přispěli Justin Timberlake, Anna Kendrick, Zooey Deschanel nebo Gwen Stefani.

Dva interpreti, kteří si to rozdali o prvenstí v Hot 100, se přetahovali i s deskami. "Sremmlife 2" Rae Sremmurd vystřelil na pětku, 39 tisíc jednotek bylo více než dvojnásobek předešlého týdne. Podíl čistého prodeje byla ale zanedbatelný. Debutové EPčko The Chainsmokers "Collage" pak dosáhlo lehce nižší cifry, i když zaokrouhlené též na 39 tisíc. Jen 9 000 Američanů si přitom zakoupilo celé album.

Poslední novinkou v první desítce bylo 60. vydání kompilace "Now That’s What I Call Music!". Zbývá dodat, že zatímco v minulém týdnu stříbrný Kenny Chesney spadl na desítku, zlatý Jeezy spadl až do druhé desítky.

    Top 10 - alba:
  1.  N Bon Jovi - This House Is Not for Sale (129 tisíc jednotek)
  2.  N Alicia Keys - Here (50)
  3.  N Různí - Trolls Soundtrack (47)
  4. Pentatonix - A Pentatonix Christmas (46, +13 %)
  5. Rae Sremmurd - Sremmlife 2 (39)
  6.  N The Chainsmokers - Collage (39)
  7.  N Různí - Now That’s What I Call Music! 60 (36)
  8. Drake - Views (32, -10 %)
  9. ▬ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (30, +16 %)
  10. Kenny Chesney - Cosmic Hallelujah (29, -68 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY