shop.musicserver.cz
Melanie Martinez, Alvarez Kings, Lucerna Music Bar, Praha, 12.11.2016

První český koncert Melanie Martinez za ni odzpívali fanoušci

Vydáno: 14.11.2016 18:46 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

V sobotu večer si náctileté přivlastnil hlavně Justin Bieber, a ve stínu jeho zářivé show tak zůstával koncert se stejnou cílovou skupinu. Měla ho na svědomí Melanie Martinez, která ale i tak vyprodala Lucerna Music Bar. Do Prahy přijela značně indisponovaná, ale naprosto dokonale ji zastoupili její fanoušci.

Live: Melanie Martinez

support: Alvarez Kings
místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 12. listopadu 2016
Setlist: Cry Baby, Dollhouse, Sippy Cup, Carousel, Alphabet Boy, Soap, Training Wheels, Pity Party, Teddy Bear, Tag, You're It, Milk And Cookies, Pacify Her, Mrs. Potato Head, Mad Hatter

Melanie Martinez (live)
© facebook interpreta
Ještě než na pódium nastoupila Melanie Martinez, dostala příležitost se ukázat britská čtyřka Alvarez Kings, která sama sebe charakterizuje jako alternativní indie pop. Nutno říct, že k alternativě mají pánové daleko a to, co znělo v sobotu pražským Music Barem, byl spíš pop-rock s odkazy na Mumford & Sons nebo Stinga. Ačkoli tahle kapela není u nás příliš známá, respektive vůbec, v sále to tak rozhodně nevypadalo. Naopak. Fanoušci Melanie Martinez přišli dokonale připravení, a tak si s nimi zazpívali jejich první singly "Fear To Feel", "Tell-Tale Heart", akustickou "Sleepwalking" nebo třeba jednu z posledních novinek "Cold Conscience". Jejich vystoupení mělo takový ohlas, jako by byli hlavními hvězdami večera. Tak se to ale mohlo zdát pouze do chvíle, než na pódium přišla Ona.

Melanie Martinez (live)
© facebook interpreta
Melanie Martinez vyskočila na scénu z dětské postýlky krátce po půl deváté a okamžitě, bez jakéhokoli zdržování, spustila svůj největší hit "Cry Baby". Bohužel bylo okamžitě zřejmé, že s jejím hlasem není něco v pořádku. Z reproduktorů se totiž ozývalo všechno od dosti zoufalého sípání, přes skřípání, až ke skřehotání někdy přecházející až do šepotu, jen ne zpěv. Drobná zpěvačka s černobílými vlasy to osvětlila hned po dozpívání zmíněného hitu. Fanouškům se omluvila, že jí kvůli bolesti v krku prakticky odešel hlas a poprosila je o pomoc. Onu druhou část snad ani říkat nemusela. Fanoušci to vycítili už při prvním songu a zpívali jak o život, přitom by to člověk do nich vůbec neřekl.

Americká zpěvačka totiž má neskutečné příznivce, a to včetně těch českých, kteří přišli do Music Baru. Jejich věkový rozptyl byl zhruba někde mezi sedmi a dvaadvaceti lety a drtivou většinu z nich tvořily dívky, holky a slečny, které patřičně hleděly na styl. Základem byly holčičí šaty nebo alespoň sukně a poměrně temný - hnědý make-up doprovozený nakreslenými slzami nebo textem "Cry Baby". Nechyběly ani různé doplňky jako třeba velké a výrazné mašle, dudlíky na krku, nejrůznější ouška na hlavě, zatímco účesům vládly copánky rozmanitého ztvárnění a sem tam i modrá barva. Zkrátka pop kultura dotažená do dokonalosti.

Melanie Martinez (live)
© facebook interpreta
Za tím vším se ale skrývalo daleko více než jen nějaká fasáda, a sice velmi těsné sepětí se zpěvačkou korunované bezbřehou znalostí celého debutu, včetně dokonalé znalosti všech textů. A rozhodně se nejednalo o nějaké fonetické papouškování; její fanoušci znali písničky slovo od slova a velmi dobře si uvědomovali i jejich význam. Odzpívali s ní celý koncert, a když se Melanie Martinez dostala do úzkých, k čemuž u některých výše položených partů docházelo, mohla se na ně spolehnout. Nikoho ani náznakem nenapadlo pískat nebo vyjadřovat jakékoli rozladění, ale naopak e publikum jako jeden přidalo, aby své Melanie maximálně pomohlo.

Melanie Martinez (live)
© facebook interpreta
I přes značnou hlasovou indispozici Melanie Martinez nakonec utáhla kompletní koncert. Časem jí hlas začal přece jenom trochu poslouchat, alespoň v nízkých polohách. Scéna, kterou do Prahy dovezla, byla evidentně určená pro větší pódia než to, které je v Lucerna Music Baru. Hlavními prvky byla obří dětská postýlka i s kolotočem pro hračky na straně jedné a narozeninový dort, který měl dobré dva metry v průměru, na straně druhé. Prostor mezi nimi zaplnil všudypřítomný svítící nápis "Cry Baby". S sebou si přivezla pouze dva muzikanty - bubeníka a klávesistu, který zároveň plnil roli DJe a kytaristy. Z toho je zřejmé, že část hudebního podkresu byla předtočená, což je ale vzhledem k jejímu stylu snad i pochopitelné. V tomto triu odehrála prakticky kompletní deluxe edici "Cry Baby", a to dokonce i v takřka stejném pořadí, jak jdou písničky po sobě na lbu. Pražské publikum bylo ochuzené pouze o přídavek v podobě závěrečné "Cake", ale to mu snad tahle zpěvačka vynahradí příští rok, jak na konci koncertu slíbila.

Melanie Martinez (live)
© facebook interpreta
Nezaujatý návštěvník, mezi které bychom určitě mohli řadit několik rodičů postávající u vylidněného baru, musel mít velmi rozporuplné pocity. Zpěvačka, která by se díky hlasové indispozici nedala za normální situace vůbec poslouchat, dokázala svým entuziasmem pobláznit celý dav do takové míry, že jste ve finále nechtěli, aby tenhle koncert končil tak brzo. Všem interpretům bych přál zažít fans, jaké má ona.Navíc i přes to všechno její mix popu, elektroniky, hip hopu, r'n'b, který někdo nazývá jako šílenství nebo anti-pop, naživo fungoval velmi dobře. A když člověk viděl dav náctiletých a vzpomněl si na Kelly Family nebo Lunetic, musel v duchu konstatovat, že se vkus mladých za dvacet let značně vylepšil.

Když už jsme v perexu narazili na koncert Justina Biebera, soudě podle reakcí je velmi pravděpodobné, že lidi na koncertu Melanie Martinez se bavili o mnoho lépe než ti ve vysočanské aréně. Doufejme, že americká zpěvačka splní svůj slib a do Česka se vrátí opravdu brzo a ve své obvyklé formě, aby mohla ukázat, proč si ji před lety Adam Levine vybral do týmu v pořadu "The Voice".

NÁZORY
  • Klamstvo (Terézia Guttenová, 15.11.2016 15:23) Reagovat

    Na tom koncerte som bola a musím povedať, že Melanie spievala nádherne. Áno, na tom videu hore jej hlas neznie najlepšie, pretože bola vtedy chorá, ale to video nie je z Prahy. :) Takže milí kritici, mali by ste sa zamyslieť nad sebou, že prečo šíríte takéto blbosti.. :)

  • Pardon, ale to si snad děláte srandu ne? Co tohl... (Bethany, 17.11.2016 08:37) Reagovat

    Pardon, ale to si snad děláte srandu ne? Co tohle je? Vždyť ti předskokani byly naprosto famózní, a je logické že se budou fanoušci snažit aby se tam cítili dobře a budou je tak to podporovat, k tomu se většině zalíbily takže vážně nechápu co řešíte za blbosti. Melanie byla dokonalá, já osobně bych ani nepoznala, že byla nemocná. Odzpívala to naprosto famózně, to že jsme tam my fanoušci skoro přeřvávali jí byla jen známka toho jak ji máme rádi. Já osobně a dalších x lidí, nemluvě o těch co byly kolem mě.. jsme si ten koncert úžívaly na plno. Pro mnohé to byl splněný sen. Já bych tento koncert označila jako jedinečný, nebo i dokonalý ačkoliv si společnost myslí, že dokonalost neexistuje. A to že házíte špínu i na Justina je velice vtipné. Ten koncert si užily lidé taky 100%, ale bohužel nemohou za to že na koncerty chodí lidi jen aby pak machrovali 'Víš já byl na Justinovy, bylo to děsný' Takhle to bohužel je, na koncertu bylo tolik fake Beliebers, a ti pravý se tam nedostali. Jsem ráda že na Melanie byli všichni pravý CryBabies. Prvně si zameťte před svým prahem a zamyslete se nad tím jaké blbosti píšete.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Melanie Martinez ukáže svůj hudební vývoj na podzim v O2 areně (21.03.2024 17:03)
- Video: Melanie Martinez se v klipu "FAERIE SOIRÉE" ocitá na setkání magických bytostí (16.02.2024 07:55)
- Naživo: Melanie Martinez vtáhla Prahu do zcela jiného světa (05.11.2023 19:30)
- Fotogalerie: Melanie Martinez v obrazech! (05.11.2023 09:23)
- Melanie Martinez přijede na podzim do Prahy (15.06.2023 08:11)
- Nové desky 13/2023 - od Davida Kollera přes Melanii Martinez po Bury Tomorrow (05.04.2023 09:00)
- Justin Bieber zrušil turné včetně koncertu v Praze (01.03.2023 21:14)
- Nejvíc nej: Opálený zadek, necenzurovaná cenzurovaná bradavka a McSrajdoviny: 10 nejčtenějších článků roku 2022 (01.01.2023 21:10)
- Justin Bieber odkládá další termíny svého turné, pražský koncert se uskuteční (08.09.2022 14:14)
- Naživo: Justin Bieber byl ve třetím dni Szigetu tragický, na koncertě Jungle šlo o život a Lenny zabodovala (13.08.2022 18:20)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu