Young Jeezy ovládl americký Billboard, i když starej Kenny Chesney prodal víc

09.11.2016 01:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Už nějakou dobu do pořadí Billboard 200 promlouvají i počty stažení a streamů skladeb z desek, country zpěvák Kenny Chesney tak sice prodal nejvíce s "Cosmic Hallelujah", na vrcholu však stanul rapper Jeezy s "Trap Or Die 3". Singlům podvanácté dominovali Chainsmokers, do Top 10 se dostali Rae Sremmurd a Drake.
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - S dvanáctitýdenním vedením je "Closer" teprve sedmnáctým singlem historie, který vedl aspoň takto dlouho. Naposledy takovou jízdu zažili Wiz Khalifa a Charlie Puth se "See You Again" před rokem a půl. Rekord je 16 týdnů.

Skladba The Chainsmokers a Halsey byla opět nejprodávanější, nejstreamovanější i nejposlouchanější - pošesté. Historicky více měl pouze "Uptown Funk!" Marka Ronsona s devíti týdny totální nadvlády.

S 13. týdnem v čele Digital Songs pak "Closer" vyrovnal "sdílený rekord Funku a "Low" Flo Ridy. 72 tisíc downloadů je ale vůbec nejhorší suma nutná pro nejstahovanější song za posledních 11 let.

A protože taneční hit poprvé ztratil v rádiích, The Weeknd je o něco blíž vítězství se "Starboy". V streamech a downloadech polevuje o něco méně a rádia mu ještě rostou. Po pěti týdnech na stříbru tak má šanci na zlato. Upřímně jsem nečekal tak velkou trvanlivost "Closer" a viděl jsem zpěváka na špici dříve.

S twenty one pilots to vypadá, že s "Heathens" nepřekonají "Stressed Out" a maximem bude opět dvojka. Nyní je najdeme na bronzu. DJ Snake si podržel čtyřku a D.R.A.M. pětku, tím pádem máme potřetí stejnou Top 5, což se nestalo dva a půl roku.

Ariana Grande přeskočila Bruna Marse a Zay Hilfigerrr & Zayion McCall se posunuli na osmičku. Do první desítky se pak dostaly dvě rapové novinky: "Black Beatles" Rae Sremmurd a Gucciho Manea (pro oba, respektive všechny tři, první tak vysoké umístění) a "Fake Love" Drakea (pro něj naopak už 18. takový hit). Úspěch "Black Beatles" má zajímavý původ: skladba totiž hraje na pozadí většiny klipů z aktuálně virální Mannequin Challenge, ve kterých kamera projíždí zmraženými lidmi.

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  3. twenty one pilots - Heathens
  4. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  5. ▬ D.R.A.M. feat. Lil Yachty - Broccoli
  6. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  7. Bruno Mars - 24K Magic
  8. ▲ Zay Hilfigerrr & Zayion McCall - Juju On That Beat (TZ Anthem)
  9. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  10. Drake - Fake Love

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Jeezy - Trap Or Die 3
© facebook interpreta
DESKY - O prvenství mezi deskami si to rozdali dva rappeři, country zpěvák a rockeři. Předpovědi správně indikovaly, že nejprodávanějším albem bude "Cosmic Hallelujah" Kennyho Chesneyho, hiphop je však přeci jen úspěšnější v digitálu a tak Jeezy s "Trap Or Die 3" díky připočítání downloadů a streamů skladeb nakonec celkově na jednotky vyhrál. Bronz bral žánrový kolega Meek Mill s komerčním mixtapem "DC4" a bramboru metaloví Avenged Sevenfold s "The Stage".

Souboj to byl těšný. Sedmá Jeezyho řadovka "Trap Or Die 3" si připsala 89 tisíc jednotek při 73 tisícovém prodeji, zatímco Chesneyho "Cosmic Hallelujah" měla jen těsně pod 89 tisíc kusů při 79 tisícovém prodeji. Tahle prohra zamrzí. Pro rappera to je třetí albové vítězství, pro zpěváka to mohlo být už osmé prvenství.

Třetí Meek Mill měl jen o dva tisíce jednotek méně, bez předchozího varování vydaná novinka Avenged Sevenfold pak dosáhla 76 tisíc jednotek. Zbytek první desítky obsadily držáky namixované s debuty posledního týdne. Pentatonix ztratili výrazně méně než Lady Gaga a Michael Bublé.

Další novinky najdeme až v druhé desítce: "Lady Wood" Tove Lo, "Cozy Tapes, Vol. 1: Friends" A$AP Mob a "Uncharted" The Piano Guys.

    Top 10 - alba:
  1.  N Jeezy - Trap Or Die 3 (89 tisíc jednotek)
  2.  N Kenny Chesney - Cosmic Hallelujah (89)
  3.  N Meek Mill - DC4 (87)
  4.  N Avenged Sevenfold - The Stage (76)
  5. Lady Gaga - Joanne (61, -70 %)
  6. Pentatonix - A Pentatonix Christmas (41, -32 %)
  7. Drake - Views (36, -6 %)
  8. ▼ Různí - Suicide Squad: The Album (28, -10 %)
  9. ▼ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (26, -14 %)
  10. Michael Bublé - Nobody But Me (25, -73 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY