shop.musicserver.cz
Twenty One Pilots, Tipsport arena, Praha, 4.11.2016

Twenty One Pilots se v Tipsport areně předvedli jako rození showmani

Vydáno: 07.11.2016 08:33 v sekci Naživo - David Böhm | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Twenty One Pilots se stali fenoménem. Fenoménem, který během jednoho roku dokázal vyprodat koncert v Lucerna Music Baru a nyní i v několikanásobně větší Tipsport areně. Kdo se bál, že v tak velké hale se duo ztratí, byl příjemně vyveden z omylu. Na pražskou zastávku EMØTIØNAL RØADSHØW se bude vzpomínat dlouho.

Live: Twenty One Pilots

support: Bry
místo: Tipsport arena, Praha
datum: 4. listopadu 2016
setlist: Heavydirtysoul, Hometown, Polarize, Heathens, We Don't Believe What's on TV, The Judge, Lane Boy, Ode to Sleep, mash-up The Pantaloon / Fall Away / Johnny Boy / Forest / Addict with a Pen / March to the Sea / Kitchen Sink, Holding On To You, Ride, Stressed Out, Guns for Hands, Tear in My Heart, Car Radio, Goner, Trees
Fotogalerie

Už ze začátku se dalo tušit, že toto bude velmi příjemný večer. O tak vřelém přivítání, jaké dostal support Bry, si totiž může většina předskokanů nechat zdát. Od prvních tonů začalo obecenstvo tleskat do rytmu, a to nemluvíme jen o prvních dvou řadách, které si nechtějí připadat trapně, když už jsou tak blízko, nýbrž o celé hale. Irův materiál je vcelku dobrý, úspěch si ale podkopával sám. Jeho půlhodinová show totiž vyvolávala dojem, že někam strašně spěchá. Každou svou píseň na konci nějakým způsobem usekl a radši začal rychle děkovat. Odešel přesně v devět, protože tak nejspíš žádal harmonogram, nicméně tomuto nešvaru stačilo snadno předejít. Stačilo by jen zkrátit ne zrovna vtipné proslovy, jimiž písně prokládal.

 Twenty One Pilots, Tipsport Arena, Praha, 4.11.2016
© Vojta Florian / musicserver.cz
O půl desáté na stage dorazili samotní Twenty One Pilots. Hned bylo jasné, že většina publika si nepřišla poslechnout jen hity, neboť refrén úvodní "Heavydirtsoul" zpívali sborově snad všichni. Josh Dun se za bubny činil, stejně jako Tyler Joseph, kterému rapové pasáže nedělaly naživo žádný problém. Že ale Tyler není jen skvělý zpěvák, nýbrž i schopný instumentalista, dokázal při hraní na klavír a na ukulele. Klavírem zahájil například aktuální megahit "Heathens", na koncertě s pořadovým číslem čtyři.

 Twenty One Pilots, Tipsport Arena, Praha, 4.11.2016
© Vojta Florian / musicserver.cz
Piloti mají na YouTube sice stamilionová zhlédnutí, na pódiu se ale projevovali jako pohodáři. Jako by o svých úspěších ani nevěděli. Žádní profi tanečníci, žádné namyšlené chování, jenom čirá energie. Vždyť kolik aktuálních umělců si stoupne před sál ve slunečních brýlích a havajské košili? A kolik jich dělá backflipy?

Duo neopomenulo žádného diváka. To když se Tyler Joseph na konci "Hometown" ztratil pod černou dekou a následně se v kuželu světla magicky objevil v sektoru sezení, k čemuž hrál Josh Dun poutavé bubnové sólo. Následně jsme se pomocí živého a trochu hororového přenosu dostali se zpěvákem do backstage, kam si zašel pro vodu. Fanoušky v předních řadách odměnili dvakrát - Tyler si zazpíval na jejich rukou, Josh na ně později dostal i svoje bicí, na nichž zahrál "Ode To Sleep". Tyto pozornosti působí ještě mileji, pokud si vzpomeneme na letní incident, kdy při stejné situaci lidé zpěváka stáhli na zem.

 Twenty One Pilots, Tipsport Arena, Praha, 4.11.2016
© Vojta Florian / musicserver.cz
Na velkém plátně jsme mohli spatřit tancující kostlivce či se skrze zpěvákova ústa podívat do vzdálených, pestrobarevných vesmírů. Promítali se také dva trsající chlápci v plynových maskách, kteří se i dostavili na pódium, odkud obecenstvo osvěžili foukači mlhy. Že to zní jako splácanina? Inu, ona to taky splácanina byla. Ale jak zábavná! I s malou produkcí dokázala kapela pobavit více než kdejaká popová diva v O2 areně.

Ač se většina setlistu soustředila na poslední řadovku "Blurryface", nezapomněli Twenty One Pilots ani na své kořeny. Po přesunu na malé pódium v zadní části areny poskládali dohromady písně "The Pantaloon", "Fall Away", "Johnny Boy", "Forest", "Addict with a Pen", "March to the Sea" a "Kitchen Sink". Tyto starší věci sešili dohromady s citem, profesionálně. Stejně tak zkušeně představili závěrečnou "Trees". V té ze sebe vydali snad vše, co v nich vězelo. Po mohutné záplavě konfet a rozlučce chtěl ale člověk víc... Dobré koncerty holt nikdy nejsou dost dlouhé.

Vystoupení dvojky z Ohia bylo zkrátka jedinečné a plné překvapení. Zpěvák toho sice k publiku mnoho nenamluvil, řekl ale, že do Prahy musí v budoucnu zabrousit znovu. A vzhledem k tomu, jak se během hodiny a tři čtvrtě choval spontánně, můžeme snad tomuto příslibu věřit.

NÁZORY
  • :) (Miloslava Patzeltová, 09.11.2016 02:50) Reagovat

    Byla jsem na koncertě. Byl výbornej. Nestačil by mi přídavek. Dala bych si ten koncert klidně celej znova. Takže vám ani nemusím říkat,že se mi Váš článek líbí.:)
    Ale přece mám jednu připomínku.Nebyla bych tak kritická k předzpěvákovi. Koukal jsem okolo a lidi to bavilo i když mluvil.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Twenty One Pilots se v dubnu 2025 vrátí do Prahy (27.03.2024 15:02)
- Video: Twenty One Pilots nás v klipu "Overcompensate" znovu přenášejí do země "Trench" (06.03.2024 14:11)
- Nové desky 16/2023 - od Enter Shikari přes Everything But The Girl po Tiësta (25.04.2023 18:00)
- Video: Twenty One Pilots vzali fanoušky do světa Upside Down s mash-upem znělky "Stranger Things" a vlastního hitu "Heathens" (27.07.2022 14:09)
- Fotogalerie: První den ostravských Colours zářil barvami (14.07.2022 20:16)
- Naživo: "Co jste hasiči, co jste dělali?" ptali se Twenty One Pilots v úvodu Colours Of Ostrava (14.07.2022 15:24)
- Naživo: Druhý den Open'eru patřil Twenty One Pilots, z řady ale vystoupili i Royal Blood, Tove Lo nebo Playboi Carti (08.07.2022 17:03)
- Twenty One Pilots oslaví rok od vydání alba "Scaled And Icy" na plátnech kin (02.05.2022 16:44)
- Kometa tohoto roku Olivia Rodrigo převálcovala s debutem "Sour" i český albový žebříček (03.06.2021 18:00)
- Recenze: Twenty One Pilots na desce "Scaled And Icy" unikají z karantény tancem (31.05.2021 00:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu