Vizionáři Autechre svou pražskou premiéru zahalí do temnoty

29.10.2016 08:46 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Na radar programu pražské MeetFactory se letos dostalo i jedno z nejvlivnějších těles elektronické scény. Již 9. listopadu odehrají ve smíchovské továrně svůj historicky první pražský koncert legendy Autechre.

Příští rok bude dvojice Rob Brown a Sean Booth slavit třicáté výročí od založení projektu. Za tu dobu Autechre pomohli definovat základy IDM, stali se pilířem trendy udávajícího labelu Warp Records a synonymem neúprosného sonického badatelství, ve kterém mají neodmyslitelné místo neustále se vyvíjející rytmické struktury, důmyslně vrstvené kompozice zvuků a jedinečné futuristické harmonie. Autechre patří ke kapelám, které se nezastavují ani s přibývajícími křížky. Jenom za uplynulý rok stihli vydat živák "AE LIVE", letos na jaře přidali čtyřhodinové (!) LP s názvem "Elseq 1-5" a v závěru října vyráží na turné.

A pozor! V Praze skupina nebude experimentovat pouze zvukově, ale také vizuálně. Celý šedesátiminutový koncert se na přání formace odehraje v naprosté temnotě. Nyktofobici by proto měli myslet na svoji zdravotní kondici a účast předem pečlivě zvážit. Jako support vystoupí Russel Haswell ze stáje Diagonal Records a Andy Maddocks (Skam Records).

Cena vstupenek činí 450 Kč v předprodeji a 590 Kč na místě v den konání koncertu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY