Neil Young vydá v prosinci novou desku "Peace Trail"

27.10.2016 10:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Reprise Records

Po poněkud experimentálním živáku "Earth", který kombinoval živé nahrávky z turné s kapelou Promise Of The Real se zvuky divoké přírody, pustí americký rocker-písničkář Neil Young do světa tradičnější desku. Ponese název "Peace Trail" a debutově se představí 2. prosince 2016.

Mělo by se jednat převážně o akustickou desku, deset skladeb bylo natočeno ve studiu legendárního Ricka Rubina Shangri-La. O produkci se společně s Youngem postaral John Hanlon, který si rovněž vzal na starost konečný mix nahrávky. Na bicí doprovodí muzikanta Jim Keltner a na basu Paul Bushnell.

Jedna ze skladeb je již známá, Young v září uvolnil klip k písni "Indian Givers", která je protestem proti výstavbě ropovodu napříč indiánskými územími v Dakotě. Dá se očekávat, že na novince se dočkáme řady podobných protestsongů. Kanadský hudebník, který se na scéně pohybuje už více než padesát let, se k politickým problémům vyjadřoval odjakživa. Jeho poslední řadová deska natočená s kapelou Promise Of The Real, "The Monsanto Years", se například vyjadřovala k problému geneticky modifikovaných potravin.

Na "Peace Trail" nalezneme následující skladby: Peace Trail, Can't Stop Workin', Indian Givers, Show Me, Texas Rangers, Terrorist Suicide Hang Gliders, John Oaks, My Pledge, Glass Accident, My New Robot.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY