Thom Artway a Maella jsou v "Conformity" intimní a retro

22.10.2016 17:16 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Domácí písničkář Thom Artway nedávno vydal své debutové album "Hedgehog", kterému předcházely dva rychlejší singly "I Have No Inspiration" a "Blind Man". V případě třetí, pohyblivými obrázky doplněné písničky však vsadil na pomalou introspektivní skladbu "Conformity" a udělal víc než dobře.

V novince mu vokálně pomáhá jiná mladá česká písničkářka, která zpívá anglicky. Říká si Maella (nedávno jsme recenzovali její povedené debutové EP "It Is Coming") a dohromady jim to vokálně velmi sluší. Nejedná se však o duet, oba dva píseň zpívají zároveň, čímž dávají vzpomenout třeba na Damiena Rice, s nímž svého času takto zpívala Lisa Hannigan. Díky cellu Terezie Kovalové si nejde nevzpomenout ani na Calm Season, ostatně její spolučlen v této kapele, Adam Vopička, režíroval videoklip. V něm zúčastnění vsadili na retro notu, když kromě oblečení se Thom nechává ostříhat i ve velmi vintage holičském salónu. Jednoduché, ale funkční.

"Conformity" pravděpodobně nemá vůbec žádný rádiový potenciál, ale je to velmi krásná písnička, která do vás po několikátém poslechu zaryje hlubokou emoční rýhu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY