Nejlepším DJem světa byl zvolen Martin Garrix

20.10.2016 10:34 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Nejenže je každoročně vyhlašována anketa nejlépe vydělávajících DJů, zároveň mohou fanoušci taneční hudby i hlasovat do prestižní ankety DJ Mag Top 100 DJs. Letošní ročník zná konečně své vítěze a poražené. Nejoblíbenějším DJem tohoto roku se stal dvacetiletý Martin Garrix.

Předávání cen proběhlo tradičně během ADE, tedy setkání hudebních fanoušků v Amsterdamu. Ve středu 19. října se v tamější Heineken Music Hall uskutečnila velká show, kde byla vyhlášena nejenom stovka nejlepších DJů, ale i mnoho vedlejších kategorii. Například nejúspěšnějším zástupcem trance byl vyhlášen Armin van Buuren, nejúspěšnější DJskou dvojicí duo NERVO a skokanem roku se stalo ruské trio Swanky Tunes, které postoupilo ze sedmadevadesátého místa až na sedmadvacítku. Nováčkem roku se pro změnu stalo duo The Chainsmokers, které se objevuje na 18. místě.

Nejvíce hlasů do ankety došlo z USA, Indie, Brazílie, Mexika, Belgie, Holandska, Velké Británie, Německa, Španělska, Itálie, Francie, Ruska, Číny a Japonska. (Nejen) tyto hlasy rozhodly, že v první desítce opětovně najdeme osvědčené jména jako David Guetta, Armin van Buuren, Tiesto nebo Skrillex, kteří si svá místa udrželi, ale jsou i tací, kteří si ještě polepšili. Jmenovitě například Steve Aoki, který poskočil o tři pozice nebo Oliver Heldens, který oproti minulému roku postoupil o čtyři místa.

Naopak z první desítky či předních pozic logicky vypadli ti, o kterých se v posledním roce moc nemluvilo. Ideálním příkladem jsou Avicii, Zedd nebo Blasterjaxx. Nejsmutnější je asi duo Dimitri Vegas & Like Mike, které muselo opustit pozici nejvyšší a uvolnit ji mladičkému Garrixovi, který tak prožívá další vrchol své DJské kariéry.

První desítka pro rok 2016 vypadá následovně:

1. Martin Garrix (minule 3. místo)
2. Dimitri Vegas & Like Mike (minule 1. místo)
3. Hardwell (minule 2. místo)
4. Armin van Buuren (beze změn)
5. Tiësto (beze změn)
6. David Guetta (beze změn)
7. Steve Aoki (minule 10. místo)
8. Oliver Heldens (minule 12. místo)
9. Skrillex (beze změn)
10. Afrojack (minule 8. místo)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY