Členové My Chemical Romance připravili na podzim nové desky

20.10.2016 08:43 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

My Chemical Romance sice skončili již před více než třemi lety, přesto pro své fanoušky na letošní podzim přichystali hned několik překvapení. 23. října to bude přesně deset let od vydání alba "The Black Parade" a kapela se rozhodla tohle jubileum oslavit limitovanou edicí desky, která kromě originální nahrávky obsahuje i bonusový disk či vinyl, na kterém jsou zachyceny prvotní verze některých skladeb, dema či další songy nahrané naživo ve studiu při přípravách alba.

Nezahálí však ani jednotliví členové, kteří se na hudební scéně objevují i nadále se sólovými projekty. K hudbě se momentálně vrací Gerard Way, který započal svoji samostatnou dráhu debutem "Hesitant Alien" z roku 2014. Poslední rok se však věnoval hlavně svému již čtvrtému komiksovému příběhu, který nedávno vyšel pod názvem "Doom Patrol". Bývalý frontman MCR se však nyní vrátil ke psaní nových skladeb, které by mohly vyjít už příští rok.

Frank Iero, bývalý kytarista kapely, se odhodlal vstoupit na scénu s novým projektem jako první. Jeho Frnkiero Andthe Cellabration debutovali s albem "Stomachaches" v roce 2014. Pro letošní rok si pak naplánovali desku druhou. S producentem Rossem Robinsonem ve studiu připravili dvanáct nových skladeb. Celá deska "Parachutes" vychází 28. října a seskupení si pro ni upravilo jméno na Frank Iero And The Patience. Venku je již i první singl "I'm A Mess". Partička nyní však prochází těžkým obdobím. Minulý týden se připletla k nehodě během turné v Austrálii, když se jejich dodávka střetla s autobusem. Sám Iero poznamenal, že je obrovské štěstí, že jsou všichni naživu. Formace navíc zrušila zbytek koncertních plánů pro letošní rok.

Další album, které bude fanoušky My Chemical Romance rozhodně zajímat, vyjde v listopadu a bude ho mít na starosti další kytarista Ray Toro. Ten na něm začal pracovat již v roce 2013 a od té doby vypustil několik songů. Nyní je již deska hotová a vyjde 18. listopadu s názvem "Remember The Laughter". Toro na albu pracoval až na výjimky sám. Ujal se zpěvu, všech nástrojů i konečné produkce. Album podle jeho slov bude navíc velmi rozmanité, od jemnějších skladeb až po bluesrockové jamování. První oficiální singl se jmenuje "Take The World".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY