Green Day v USA porazili novinky Norah Jones i OneRepublic

18.10.2016 08:45 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

V uplynulém týdnu vyšlo mnoho různorodých alb, tím nejpopulárnějším se nakonec stalo "Revolution Radio" od Green Day. Punkrockeři porazili například Norah Jones nebo OneRepublic. Singlům opanovali opět The Chainsmokers, v první pětce odstartovala novinka Bruna Marse "24K Magic".
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - Nejstahovanější, nejpřehrávanější i nejposlouchanější písní uplynulého týdne v USA bylo opět "Closer" The Chainsmokers a Halsey. Na špici celého Billboard Hot 100 máme trojici podeváté.

Jak se dařilo jejich pronásledovateli Weekndovi? "Starboy" si v digitálu lehce pohoršil, obdobně jako hit na zlatě, v rádiích však roste rychleji. To bronzoví twenty one pilots vedle nárůstu v rádiích zaznamenali i vyšší čísla v downloadech. Na triumf příští týden ale ani jeden ještě nemají.

Povede se překonat Chainsmokers někomu novému? Na pětce zrovna debutoval Bruno Mars s "24K Magic". Ne zrovna objevný singl odstartoval se 101 tisíci stažení a 12,8 miliony streamů a po vystoupení v SNL může být příští týden ještě lepší. Pro zpěváka to je třinácté Top 10 umístění.

D.R.A.M. kvůli němu ztratil jednu pozici, na sedmičku spadl Major Lazer, naopak DJ Snake se vrátil na předchozí maximum, čtyřku. Jednu pozici ztratili Shawn Mendes a Sia a Top 10 nově uzavírají Ariana Grande a Nicki Minaj se "Side To Side". Určitě to není kvůli pře-sexuálnímu klipu.

Mezi novinkami najdeme ještě Johna Legenda, ("Love Me Now" -55), Maroon 5 a Kendricka Lamara ("Don't Wanna Know" - 56), Lady Gaga ("Million Reasons" - 76) nebo Zaru Larsson ("Ain't My Fault" - 85).

Zajímavého úspěchu dosáhly dva virální hity. Po debutu na 89. příčce se na jedenáctku (!!!) posunuli Zay Hilfigerrr & Zayion McCall s "Juju On That Beat (TZ Anthem)", na který zejména afroameričané natáčejí své taneční sestavy, a na 77. místě odstartoval japonský drak Piko-Taro s "PPAP (Pen-Pineapple-Apple-Pen)".

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  3. twenty one pilots - Heathens
  4. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  5.  N Bruno Mars - 24K Magic
  6. ▼ D.R.A.M. feat. Lil Yachty - Broccoli
  7. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  8. Shawn Mendes - Treat You Better
  9. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  10. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Green Day - Revolution Radio
© facebook interpreta
DESKY - Čas neskutečně utíká. Green Day v tomto století už tak často nevydávají, od posledního trojpočinu Uno-Dos-Tre to jsou čtyři roky, za "21st Century Breakdown" a "American Idiot" bychom museli ještě mnohem hlouběji do historie.

A stejně jako tyto dvě desky, i nová "Revolution Radio" získala prvenství v americkém Billboard 200. 95 tisíc je vzhledem diamantovým a multiplatinovým statusům předchozích desek slabota, každopádně zlato se počítá. 90 tisíc z toho bylo v čistém prodeji.

Další interpret, který má na kontě diamantovou desku a na jehož novinku jsme čekali čtyři roky, je Norah Jones. "Day Breaks" odstartovalo na stříbru a tak i šestá řadovka písničkářky dosáhla na pódium. Opět ale platí, že vzhledem k debutovému týdnu s 47 tisíci jednotkami to na žádné velké certifikace nebude. Kritiky jsou ale opět nadšené.

Jen o tisíc méně měli OneRepublic. Bronz "Oh My My" je jejich nejlepší umístění, předchozí "Native" bylo nejlépe čtvrté. Pódium potěší o to víc, když singly zatím příliš nefungují, maximum je 55. příčka "Wherever I Go".

Ze zlata na šestku spadla Solange, před ní se dostali ještě Drake a Suicide Squad. Bon Iver v první desítce už ani nenajdeme. Na sedmičku si polepšili twenty one pilots díky vystoupení v SNL.

V první desítce pak najdeme ještě dvě novinky: rockové Alter Bridge s pátým počinem "The Last Hero" na osmičce a řeknemě elektronické duo Phantogram s třetí deskou "Three" na devítce.

Mimo Top 10 odstartovaly novinky Sum 41, Colbie Caillat, Dayi nebo NOFX.

    Top 10 - alba:
  1.  N Green Day - Revolution Radio (95 tisíc jednotek)
  2.  N Norah Jones - Day Breaks (47)
  3.  N OneRepublic - Oh My My (46)
  4. Drake - Views (43, -9 %)
  5. ▼ Různí - Suicide Squad: The Album (37, -1 %)
  6. Solange - A Seat At The Table (34 -53 %)
  7. twenty one pilots - Blurryface (29, +15 %)
  8.  N Alter Bridge - The Last Hero (28)
  9.  N Phantogram - Three (25)
  10. Ariana Grande - Dangerous Woman (25, -5 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY