Hudba Michaela Jacksona i po jeho smrti stále vydělává obrovské peníze

15.10.2016 18:30 - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

Přestože některé hudební legendy už nejsou mezi námi, jejich hudební odkaz zůstává nadále živ. Hudba zesnulých umělců nadále těší a inspiruje miliony lidí po celé planetě a nutno říci, že i po smrti vydělávají obrovské peníze.

Nejnovější zprávy z magazínu Forbes říkají, že Michael Jackson za rok 2016 vydělal 825 milionů dolarů (cca tři miliardy českých korun), což je největší částka, která byla kdy zaznamenána. Velká část těchto financí pochází z podílů, která má Jackson v katalogu Sony/ ATV. Jackson je zatím jediným v hudebním průmyslu, ať už živý či mrtvý, komu se povedlo vydělat takhle enormní částku peněz.

Rána pro celý svět přišla v létě roku 2009, kdy byl král popu nalezen mrtvý ve svém domě v Los Angeles. Příčiny jeho smrti dodnes obklopují různé konspirační teorie, avšak oficiální zprávy hovoří jasně - Jackson zemřel na zástavu srdce z důvodu předávkování silnými sedativy.

V kompletním seznamu mrtvých nejvíce vydělávajících lze z hudební branže dále najít třeba Elvise Presleyho s 27 miliony dolarů za rok nebo letos zesnulého Prince s 25 miliony dolarů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY