Vypsaná fiXa zdraví s "Trpaslíkem" z příprav nového alba

15.10.2016 08:28 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Vypsaná fiXa se kromě příprav na turné s Visacím zámkem věnuje i práci ve studiu při nahrávání nové desky. Poslední studiové album "Krásný smutný den" vyšlo již před třemi lety, a tak se na jaře příštího roku dočkáme další, v pořadí již osmé studiové desky, kterou kapela zatím tajemně schovává pod zkratkou VNH a první ochutnávkou z ní je píseň "Trpaslík". Pardubická čtyřka se do studia Jámor, kde vzniklo i jejich předchozí album, vrátila již v červnu tohoto roku a natočila zde dvě zbrusu nové písně, které se na novince objeví. Jednou z nich je výše zmíněná skladba, která má v těchto dnech svou premiéru. Videoklip k ní natočil Martin Přívratský z Tomorrow Creative..

Ten nabízí především dva druhy záběrů. Na hrající skupinu či její jednotlivé členy a také na několik slečen, které se jedna po druhé představí před kamerou a v záři světel s diváky tak trochu laškují. Co se klipů Vypsané fiXy týče, vždy šlo o něco zvláštního, co se sice nedostává do každodenního vysílání, ale tak nějak to drželo pohromadě s celkovým obrazem kapely. Tento klip je však i spolu s písní trochu fádní, vše je moc upravené a nablýskané na to, aby tomu divák věřil a mohlo ho to více zaujmout.

K nahrávání novinky se vyjádřil i sám frontman Márdi: "Je pravda, že jsme materiál na nové album měli připravené poměrně v předstihu, a tak nám nic nebránilo se svěřit opět do rukou Ondřeje Ježka a natočit u něj ve studiu první dvě věci. Následně jsme se rozhodli vypustit do světa 'Trpaslíka' a dokonce se nám povedlo natočit i klip, což je na naši partu neuvěřitelný výkon."

Nahrávání alba bude pokračovat během října, kdy kapela pod vedením producenta Ježka zvolila trochu odlišný způsob, a tak se zastaví na dalších čtyřech místech. První nahrávání proběhla v Ústí nad Labem, tento týden se přesouvá do Broumova, bude následovat Zlín a vše skončí na Seči ve studiu Benas, kde fiXa pravidelně připravuje nahrávky. "Vše zatím probíhá nadstandardně dobře, místa, která jsme navštívili, měly a doufáme, že i nadále budou mít moc hezký genius loci. Máme nahráno pět věcí a rozhodně nehrozí, že bychom někde dostali ponorku z toho, že jsme pořád na jednom místě,"dodává Márdi.

Jak bude natáčení nového alba probíhat, mohou příznivci skupiny sledovat na tomto blogu, který Vypsaná fiXa týdně aktualizuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY