Martin Hrubý pokřtí desku "Trojka" se skupinou Bůhví

11.10.2016 17:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Trojka" je prvočíslo Martina Hrubého a zároveň třetí titul skupiny Bůhví. Autorem (hudby i textů) všech dvanácti písní tohoto alba je Martin Hrubý, spoluautorem šesti textů je Vojtěch Probst.

Na desku se zdaleka nevešlo všechno, co tato autorská dvojice (píšící společně již dvacet let!) stvořila za celých dlouhých sedm let od vydání předchozího alba "Hodina". Vešlo se na ni jen všeho dobrého, jak to do třetice má být. "Trojka" je směsí písní vážných i veselých, epických i lyrických, úderných i něžných. A všechny mají jedno společné - poetický inteligentní humor v textech a řemeslný nadhled v hudbě. Žánrově se pohybují někde mezi popem a folkem. Až na jednu výjimku je všechny nazpíval jejich autor. "Modlitbu" zpívá vzácný host, zpěvačka Marta Kloučková. Perlou je autentický duet "La la la la la", k jehož nazpívání se Martinovi podařilo uprosit vlastní manželku Petru. Jako první singl k natočení videoklipu byla zvolena píseň "Silnice".

Nahrávka je dílem hudebního producenta Yardy Helešice. Základ nahrála skupina Bůhví ve studiu Svárov u Lukáše Martinka. Na desce se kromě již jmenovaných podíleli i vynikající zpěváci Štěpán Janoušek a Petr Ševčík, trumpetista Karel Pičman, trombónista Jan Jirucha a kytarista Josef Štěpánek. Mixoval Risto Sokolovski v Barrandov Sound Music Studiu a masteroval Steve Corrao v Sage Audio v Nashvillu, USA. Grafický design alba je dílem Jiřího Troskova (Jitrodesign) s použitím fotografií Vojtěcha Hurycha (Jiný kafe).

Martin Hrubý se skupinou Bůhví desku pokřtí 18. října v pražské Malostranské Besedě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY