Němečtí instrumentální mistři Obscura se představí v Praze

19.10.2016 12:55 - Matěj Bílý | foto: Tereza Váchová / musicserver.cz

Vyznavači technicky orientovaného extrémního metalu by měli zpozornět. Do Prahy míří přední progressive-deathmetalová formace Obscura. Představí se 4. listopadu 2016 v pražském klubu Nová Chmelnice za asistence amerických tech-deathmetalistů Revocation, jejich respektovaných kanadských kolegů Beyond Creation a další žánrově spřízněné party z USA Rivers of Nihil.

Mnichovská Obscura funguje sice od roku 2002, avšak výraznějších úspěchů dosáhla až na přelomu první a druhé dekády 21. století. Tehdy se k hlavní postavě kapely, kytaristovi a vokalistovi Steffenu Kummererovi, přidali ostřílení matadoři Hannes Grossmann, Christian Muenzner (oba ex-Necrophagist) a Jeoren Thesseling (ex-Pestilence). Výsledné nahrávky "Cosmogenesis" a "Omnivium" navázaly ve svébytném stylu na odkaz legendárních Death a Obscura se zařadila do první ligy technického extrémního metalu.

Bohužel se ani této kapele nevyhnuly nepříjemné personální rošády. Kummerer tak v posledních letech čelil nelehkému úkolu dát dohromady zcela novou, neméně instrumentálně zdatnou partu hudebníků. Kvality letošního alba "Akróasis" ukazují, že v této misi uspěl. Zda-li aktuální sestava dokáže náročný, jazzem načichlý materiál předvést precizně i naživo, můžete sami posoudit na Nové Chmelnici.

Koncert začíná v 19 hodin. Vstupenky zakoupíte na webu pořádající agentury Obscure Promotion, stejně tak i v tradičních předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY