Ivan Hlas dá fanouškům Krásnej dar, album starých písní v novém kabátku

10.10.2016 19:43 - Jiří V. Matýsek | foto: Ivan Hlas

Ivan Hlas se po dvou letech od kritikou i fanoušky solidně přijatého alba "Vítr ve vlasech" rozhodl opět potěšit své příznivce. Na říjen letošního roku jim připravil hned dva předvánoční dárky. Prvním z nich je zbrusu nové album "Krásnej dar", druhým pak knižní sbírka Hlasových textů, která vyjde pod názvem "Miláčku, vrať se".

Do knižní sbírky textů "Miláčku, vrať se" se vešla textová podoba šedesáti tří z více než čtyř stovek písní, které Ivan Hlas napsal. Sbírku ilustroval Bob Hochman a doslov k ní napsal herec a muzikant Václav Kopta. Není bez zajímavosti, že Ivan Hlas píše nejen pro sebe a pro své kapely, ale je i autorem hitu "Karviná" od místně spřízněného Yo Yo Bandu či textu k písni "Země vzdálená" B.S.P.

Album "Krásnej dar" vyjde 21. října a vzniklo pod hlavičkou Ivan Hlas Trio, se kterým zpěvák brázdí v posledních letech pódia po českých zemích. Trojici vedle Hlase doplňují violoncellista Jaroslav Olin Nejezchleba a kytarista Norbi Kovács. Novinková deska je ohlédnutím zpět. Hlas pečlivě vybral desítku skladeb, které už se na albech objevily, přesto však zůstaly zastíněny těmi slavnějšími. Společně se svými spoluhráči je oděl do "nového slušivého kabátku" a vyslal znovu do světa. Podle vyjádření samotného Hlase by se mělo jednat o jejich dosud nejakustičtější album. Motivací ke znovunahrání písní byla nejen poptávka posluchačů, ale i pocit, že v nových kontextech dostávají nový rozměr a i po letech od svého vzniku mají písně stále co říct.

Křest alba i sbírky textů proběhne 19. října v Malostranské besedě v Praze.

Tracklist novinky "Krásnej dar" je následující: Až přelezem plot, Žízeň, Báječná léta pod psa, Já se neumím smát, Krásnej dar, Třeba jo, Evangelium, Poezie, Pod zrcadlem, Nádražní blues.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY