Depeche Mode příští léto přijedou do Česka. Předtím vydají i nové album

11.10.2016 14:02 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Legendární, kultovní a fanoušky zbožňovaní Depeche Mode dnes po poledni absolvovali v italském Miláně speciální tiskovou konferenci, na níž své příznivce potěšili mnoha dobrými zprávami. Samozřejmě se dalo čekat, že pravděpodobně ohlásí nové album a turné, ale je určitě potěšující, že právě mezi koncertními štacemi najdeme i Českou republiku.

Trojice oznámila termíny první části šňůry nazvané Global Spirit Tour, která odstartuje 5. května 2017 ve švédském Stockholmu a skončí v rumunském Cluj-Napoca v polovině prázdnin. Česko se dočká 24. května v pražské Eden Aréně. Během této části turné kapela objede 32 měst ve 21 zemích a zahraje pro milion a půl fanoušků. Následně Dave Gahan a spol. vyrazí na koncerty do Severní a Jižní Ameriky, ty budou teprve oznámeny.

O nové desce zatím prozradili pouze to, že vyjde někdy na jaře příštího roku u labelu Columbia, ponese název "Spirit" a produkuje ji James Ford ze Simian Mobile Disco . Podle krátkých ukázek, které na tiskovce zazněly, se ale zdá, že bude velmi elektronická. S velkou pravděpodobností nahrávka ještě není hotova a Depeche Mode na ní stále pracují.

Vstupenky budou v prodeji v sítích Ticketpro a Ticketportal za ceny od 1 390 do 2 190 Kč. Oficiální předprodej bude zahájen 21. října v 10:00, členové Live Nation klubu budou mít šanci od 19. října 10:00 do 21. října 9:00 .



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY