Metallica v klipu k "Moth Into Flame" potřebovala spoustu žárovek

29.09.2016 16:58 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Vydání nové desky "Hardwired... To Self Destuct" amerických thrashmetalových hvězd se nezadržitelně blíží. Přibližně měsíc a půl před vydáním alba nás Metallica láká novou novou skladbou "Moth Into Flame", kterou prezentuje v novém klipu.

Šestiminutová nahrávka v sobě spojuje riffovou nálož, odeskávané thrashové pasáže i zpěvný, až popový - a vysoce chytlavý - refrén. Videoklip se soustředí na záznam performance skladby uprostřed temné místnosti. Ta je osvětlována pouze množstvím do prostoru zavěšených žárovek, které jsou lákadlem pro přibývající množství můr. Klip rámují záběry na starou televizi v zašlé místnosti, na kterou dosedávají můry, centrální motiv klipu. Podobně jako v případě klipu ke skladbě "Hardwired" se jedná o jednoduché video, které do centra staví samotnou kapelu a skladbu, nemá potřebu se schovávat za filmově vyprávěný příběh.

Novinka jasně potvrzuje tvrzení kapely o jistém návratu zpět ke kořenům. Obě dosud uvolněné skladby jsou plné energie a jasně dokazují, že Metallica ještě neřekla poslední slovo. Studiová novinka rozprostřená na dvou cédéčkách vychází 18. listopadu po skutečně dlouhých osmi letech. Můžeme se těšit na dvanáct skladeb, které produkoval Greg Fidelman. Ten s kapelou spolupracoval už na podivném divnoalbu "Lulu", které Metallica natočila společně s rockerem Lou Reedem. To, co jsme zatím mohli slyšet z nové desky, rozhodně však vzbuzuje větší naděje než pět let starý experimentální projekt.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY