zpívají si v USA stále nejvíce - musicserver.cz">

"We ain't ever getting older," zpívají si v USA stále nejvíce

27.09.2016 08:54 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Amíky pecka The Chainsmokers a Halsey rozhodně nepřestala bavit, "Closer" singlům jednoznačně dominovalo pošesté. Konkurence v podobě mladíků Justina Biebera, Shawna Mendese a Charlieho Putha však sílí. V albech se po delší pauze vrátil na čelo Drake, v první desítce debutovali Mac Miller nebo Usher.
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - "Closer" má na to si na čísle jedna ještě nějaký ten čas pobýt. Čísla The Chainsmokers a Halsey jsou stále jinde než nejbližší konkurence. Šestý vítězný týden zakončili s s minimálními ztrátami na 162 tisících downloadů a 38,9 milionech streamů. V rádiích jsou navíc blízko překonání Sii, s 12% nárůstem měli 127 milionů, už jen o tři miliony méně.

twenty one pilots oproti tomu s "Heathens" na stříbru dosáhli "jen" 85 tisíc downloadů a 21 milionů přehrání. Dále se však vylepšují v rádiích, kde s 15% přírůstkem mají už 94 milionů. Ještě více si připsali Major Lazer, 121 mega. Streamů má "Cold Water" o milion méně, downloadů singlu zaznamenali jen 43 tisíc.

Justin Bieber ale má další želízko v ohni. S "Let Me Love You" DJe Snakea se nově posunul na čtyřku. Tři ze čtyř předních pozic tedy obsadily EDM tracky. "Cheap Thrills" tím spadlo na pětku.

Shawn Mendes si polepšil s "Treat You Better" na nové maximum, šestku, a na sedmičku spadlo "Don't Let Me Down". Do Top 10 se na devítce vrátili Charlie Puth a Selena Gomez a uzavírá ji Calvin Harris. Jeho novinka "My Way" pak odstartovala na dvacet čtyřce.

Ale ještě zpět na zbylou pozici číslo osm. "Broccoli" je totiž další z ujetých virálních rapových hitů a jeho autorem je D.R.A.M. Zhodnotit můžete níže.

Zmínit bychom měli ještě dvě novinky: na 21. příčce se objevila skladba "Forever Country" podepsaná Artists Of Then, Now & Forever, což je all-star mash-up tří klasických country skladeb od největších hvězd zánru. Korunuje to naprosto nevkusný CGI klip.

To skladba na čísle čtyřicet je z jiného soudku: "Starboy" The Weeknda s Daft Punk bylo perfektním čtvrtečním překvapením a jsme zvědavi na výkon v celém týdnu, na prodej a streaming totiž měl jen necelý den.

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. twenty one pilots - Heathens
  3. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  4. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  5. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  6. Shawn Mendes - Treat You Better
  7. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  8. ▲ D.R.A.M. feat. Lil Yachty - Broccoli
  9. Charlie Puth feat. Selena Gomez - We Don't Talk Anymore
  10. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - Po sedmitýdenní pauza se Drake vrátil s "Views" na čelo. Tak dlouhou přestávku mezi zlatými týdny jsme v Americe neměli tři roky. A rapper tím získal třináctý vítězný týden. Tolikrát porazit konkurenci se naposledy povedlo soundtracku z "Frozen" v roce 2014.

Přestože měl Kanaďan mnoho konkurentů, žádný z debutů se moc nepředvedl. I když, Mac Miller na něj ztratil jen pět tisíc jednotek. S čtvrtou studiovkou "The Divine Feminine" tedy získal stříbro. Maximum rappera je zlato debutu "Blue Slide Park".

Za "Suicide Squad" máme Aarona Lewise, tedy frontmana Staind, s druhou country sólovkou "Sinner". Sranda, že překonal i superstar Ushera. Ten bez většího povšimnutí vydal po čtyřleté pauza řadovku "Hard II Love". R'n'b zpěvák si tak poradil aspoň s Casting Crowns, "The Very Next Thing" jakožto poslední Top 10 novinka skončila devátá.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (53, -11 %)
  2.  N Mac Miller - The Divine Feminine (48)
  3. ▬ Různí - Suicide Squad: The Album (46, -11 %)
  4.  N Aaron Lewis - Sinner (42)
  5.  N Usher - Hard II Love (38)
  6. Jason Aldean - They Don't Know (38, -73 %)
  7. Travi$ Scott - Birds In The Trap Sing McKnight (32, -16 %)
  8. twenty one pilots - Blurryface (28, -2 %)
  9.  N Casting Crowns - The Very Next Thing (28)
  10. Florida Georgia Line - Dig Your Roots (25, -15 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY