shop.musicserver.cz
Nové desky pro 39. týden

Nové desky pro 39. týden

Vydáno: 03.10.2016 09:55 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden nás v nových deskách čeká pestrá všehochuť: Od novinky písničkářky Reginy Spektor přes kolekci slovenských IMT Smile až k přemýšlivému dílu symfonické metalové formace Epica. Pokud ale fandíte blues-rocku, je tu pro vás novinka Van Morrisona. Deathmetalisty zase potěší Asphyx. Pokud fandíte naopak folk-rocku, nenechte utéct debut Thoma Artwaye.

Pokud se v pondělí 3. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Regina Spektor - Remember Us To Life (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Regina Spektor - Remember Us To Life
Poměrně dlouho nebylo o písničkářce Regině Spektor slyšet. Od vydání jejího posledního alba "What We Saw From The Cheap Seats" utekly už více jak čtyři roky a americká muzikantka se pouze rok na to připomněla úspěšným singlem "You've Got Time" speciálně složeným jako ústřední téma seriálu "Orange Is The New Black", s nímž byla nominovaná na Grammy. Na její sedmou desku "Remember Us To Life" jsou tedy její příznivci již řádně natěšení a právě pro ně bude připravená deluxe edice se čtrnácti písničkami, včetně letošních singlů "Bleeding Heart", "Small Bill$" a "Black And White". Všechny je najdete na YouTube.com kanálu zpěvačky a my jen doplníme, že standardní vydání bude o tři skladby chudší a že nahrávku seženete také na vinylu.


IMT Smile - hISTORY (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

IMT Smile - hISTORY
Slovenská formace IMT Smile připravila kolekci toho nejlepšího - výběrové album "hISTORY". Deska mapuje dvacet let existence na scéně. Kolekce vychází na třech CD nosičích a obsahuje přes čtyřicet skladeb, mezi kterými nechybí největší hity kapely jako "Ľudia nie sú zlí", "Veselá pesnička", "Opri sa o mňa", "Tajné milovanie", "Exotika" či "Myslím že môže byť". První z nosičů navíc nabídne posluchačům i písně, které v daném období vyšly jako bonus a skladby z koncertů. Trojici CD uzavírá EP "Príbeh príbehov", který sestává ze čtyř nejnovějších skladeb IMT Smile. Jmenovitě se jedná o kousky "Anna", "Vždy keď mi chýbaš", "Príbeh príbehov" a "Žena". Na majitele boxu čeká navíc booklet obsahující různé dobové fotografie včetně záznamu, který vznikl v roce 1996.


Van Morrison - Keep Me Singing (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Van Morrison - Keep Me Singing
Je to zhruba čtvrt roku, co jsme vzpomínali prostřednictvím reedice na slavné turné Vana Morrisona "It's Too Late To Stop Now". Abychom si ale nemysleli, že tento irský muzikant hodlá pouze vzpomínat, servíruje nám své další album, v pořadí již třicáté šesté, s příhodným názvem "Keep Me Singing". Po čtyřech letech je to opět nahrávka, kterou postavil především na zbrusu nových písničkách. Těch na albu najdete dvanáct a Van Morrison je doplnil jednou coververzí bluesového standardu "Share Your Love With Me". Novinku nahrával postaru, analogově a sám k tomu dodává: "Ve skutečnosti to trvá v digitálu s počítačema o mnoho déle, protože tihle new kids on the block vlastně neví nic o živém nahrávání. V podstatě je to děsí". Není proto divu, že album seženete i na vinylu. Něco více a singl "Too Late" odhaluje muzikant na svém VEVU


Epica - The Holographic Principle (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer www.deezer.com/artist/1343 / psali jsme
žánr: symfonický metal

Epica - The Holographic Principle
Holandská symfometalová kapela Epica je pro své fanoušky zárukou vrstvených a náročnějších písní. Novinková deska s pořadovým číslem sedm a názvem "The Holographic Principle" je toho důkazem: Přináší dvanáct písní, se kterými kapele pomohl Jacob Hansen (známý ze spolupráce s Volbeat nebo Destruction) a půvabný přebal alba vyhotovil Stefan Heilemann. Tématicky jde opět o přemýšlivé dílo: "Pojednává o blízké budoucnosti, kde virtuální realita umožňuje lidem vytvořit si svůj vlastní svět, který je ovšem od toho reálného k nerozeznání. Texty písní vás donutí přemýšlet jinak, dívat se na problém z jiného úhlu," prozradilo osazenstvo formace. Přesvědčte se sami a poslechněte si jednu z nových písní "Edge Of The Blade" YouTube.com.


Tip týdne

Yello - Toy (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / synth pop / new wave

Yello - Toy
Švýcarští pionýři elektronické hudby Yello mohou zanedlouho oslavit čtyřicet let na hudební scéně a díky tomu a takovým hitům jako "Oh Yeah", nebo "The Race" jsou stále v kurzu. Jejich fanoušci ovšem museli aktuálně překousnout sedmiletou pauzou mezi novinkou "Toy" a donedávna posledním albem "Touch Yello". Nyní se al už mohou těšit ze čtrnácti, respektive sedmnácti nových skladeb, které pro své třinácté album, respektive jeho deluxe edici, Dieter Meier a Boris Blank připravili. První ukázky nabízejí pánové na svém Vimeo profilu a pokud se vám zalíbí, můžete hledat také verzi na vinylu.


Asphyx - Incoming Death (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Asphyx - Incoming Death
Holandská deathmetalová formace Asphyx připravila po čtyřech letech novou studiovou desku. Nástupce nahrávky "Deathhammer" dostal název "Incoming Death" a vznikal během letošního roku hned v několika nahrávacích studiích. Mix nahrávky obstaral Dan Swanö, který s kapelou spolupracoval i dříve. "Naše novinka se nese v deathmetalovém duchu, který je pro Asphyx tolik typický. Přímý, nekompromisní a hlavně úderné riffy. Některé z nových písní dokonce nedosahují ani stopáže dvou minut!," prozradil frontman Martin Van Drunen. Deska čítá celkem jedenáct písní a titulní kousek najdete k poslechu na YouTube.com.


Fred Hammond - Worship Journal (Live) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: gospel / křesťanský soul / worship

Fred Hammond - Worship Journal (Live)
Americký zpěvák, baskytarista a hudební producent Fred Hammond patří k jedněm z nejúspěšnějších muzikantů křesťanské hudební scény, především v té gospelové a soulové části. Má na svém kontě řadu Dove Awards, Stellar Awards a i několik Grammy a spolupracoval například se slavnými The Winans, Rubenem Studdardem, P. Diddym. Jak napovídá název "Worship Journal (Live)", jeho nové album, které navazuje na řadovku "I Will Trust", je záznamem části koncertu, který se uskutečnil v květnu letošního roku v texaském Houstonu. Celkem se dostalo na desku dvanáct písniček a vy si jejich ukázky můžete poslechnout na stránkách Amazonu.


Suicidal Tendencies - World Gone Mad (Mystic Production)
web / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Suicidal Tendencies - World Gone Mad
Americká crossover-thrashová formace Suicidal Tendencies vydává dvanáctou řadovou nahrávku. Jde o první desku, na které se podílel kytarista Jeff Pogan, baskytarista Ra Díaz a bubeník Dave Lombardo. A vzhledem k tomu, že zpěvák Mike Muir prozradil, že by tato nahrávka mohla být i poslední deskou Suicidal Tendencies, vložilo do ní osazenstvo kapely obzvlášť velké úsilí. Výsledkem je jedenáct nových písní, s jejichž produkcí pomohl Paul Northfield. Ukázku v podobě titulní písně si poslechněte na YouTube.com.


Thom Artway - Hedgehog (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Thom Artway - Hedgehog
Už nějaký čas nás Tomáš Maček alias Thom Artway zásobuje svými singly, ať už je řeč o loňském hitu "I Have No Inspiration", nebo o letošním "Blind Man". Nyní konečně přichází se svým debutovým albem, které nazval "Hadgehog", tedy Ježek. Najdete na něm celkem jedenáct písniček, včetně oné dvojice zmíněných, s nimiž mu pomohl například i Lukáš Chromek z Airfare. Thom Artway si na desku pozval jako hosty i dvojici svých kolegyň. "Time To Think It Over" s ním nahrála Markéta Irglová a "Conformity" oživila svým hlasem Maella. Některé písničky z "Hedgehog" už sdílí na svém YouTube.com profilu.


Joshua Bell - For The Love Of Brahms (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Joshua Bell - For The Love Of Brahms
Americký houslista, dirigent, držitel Grammy a nedávný host festivalu Dvořákova Praha Joshua Bell se po dva roky staré desce věnované Johannu Sebastianu Bachovi a Beethovenovu albu z roku 2013 rozhodl zkompletovat sbírku Třech B, a tak připravil nahrávku "For The Love Of Brahms". Z díla Johannese Brahmse vybral tři skladby - "Piano Trio B-dur", "Houslový koncert D-moll" a "Dvojitý koncert A-dur pro housle, cello a orchestr" -, které s ním nahráli cellista Steven Isserlis, pianista Jeremy Denk a orchestr Academy Of St Martin In The Fields, který Bell sám řídil. První ukázky můžete slyšet na stránkách německého Amazonu.


Jonathan David & Melissa Helser - Beautiful Surrender (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / křesťanský folk

Jonathan David & Melissa Helser - Beautiful Surrender
Do křesťanské hudby míří podobně jako Fred Hammond také manželské duo Jonathan David & Melissa Helser, kteří jsou členy kalifornského uskupení Bethel Music. Na rozdíl od Hammonda ovšem směřují spíše do současného folkového žánru, který míchají s popem a indie. Aktuální album "Beautiful Surrender" je jejich první nahrané pod křídly Bethel Music, nicméně na hudební scéně se, ať už dohromady, sólově, nebo v rámci kapely Cageless Birds, pohybují již přes deset let. Pro novinku napsali a nahráli dvanáct písniček, jejichž ukázky jsou ke slyšení na stránkách Bethel Music.


Dále vychází:

Allegaeon - Proponent For Sentience (Mystic Production)
Almah - E.V.O. (Mystic Production)
Asphyx - Incoming Death (Limited Edition) (Sony Music)
Erroll Garner - Ready Take One (Sony Music)
Franco Fagioli - Franco Fagioli:Rossini (Universal)
Christiane Karg - Mitologia - Handel's Heroes (Sony Music)
Paavo Järvi & Deutsche Kammerphilharmonie Bremen - Beethoven: Complete Symphonies (Sony Music)
Robert Carl Blank - Fairground Distractions (Mystic Production)
Rolling Stones - The Rolling Stones In Mono (Universal)
Různí - 50 důvodů, proč mít rád písně o kytkách (Universal)
Ryle - The Adventures Of Jefferson Keyes (Mystic Production)
Saint Vitus - Live Vol.2 (Mystic Production)
Sikth - Death Of A Dead Day (Mystic Production)
Truckfighters - V (Sony Music)
Truckfighters - V (Digipack) (Sony Music)
Van Der Graaf Generator - Do Not Disturb (Hart)

Vychází na vinylu:
Aerosmith - Toys In The Attic (Sony Music)
Alicia Keys - Songs In A Minor (Sony Music)
Asphyx - Incoming Death (Sony Music)
Bob Dylan - The Times They Are A Changin' (Sony Music)
Elvis Presley - Elvis '56 (Sony Music)
Epica - The Holographic Principle (Mystic Production)
Genesis - A Trick Of The Tail (Universal)
Genesis - Abacab (Universal)
Genesis - And Then There Were Three (Universal)
Genesis - Calling All Stations... (Universal)
Genesis - Duke (Universal)
Genesis - Foxtrot (Universal)
Genesis - Genesis (Universal)
Genesis - Invisible Touch (Universal)
Genesis - Nursery Cryme (Universal)
Genesis - The Lamb Lies Down On... (Universal)
Genesis - Trespass (Universal)
Genesis - We Can't Dance (Universal)
Genesis - Wind And Wuthering (Universal)
Jimi Hendrix - Machine Gun Jimi Hendrix The Filmore East 12/31/1969 (First Show) (Sony Music)
Jimmy Eat World - Integrity Blues (Sony Music)
Leonard Cohen - I'm Your Man (Sony Music)
Pixies - Head Carrier (Mystic Production)
Robert Carl Blank - Fairground Distractions (Mystic Production)
Robert Glasper - Artscience (Universal)
Rolling Stones - The Rolling Stones In Mono (Universal)
Ryle - The Adventures Of Jefferson Keyes (Mystic Production)
Saint Vitus - Live Vol.2 (Mystic Production)
Sikth - Death Of A Dead Day (Mystic Production)
Sting - Brand New Day (Universal)
Sting - Mercury Falling (Universal)
Sting - Nothing Like The Sun (Sony Music)
Sting - Sacred Love (Universal)
Sting - Sting-The Studio Collection (Universal)
Sting - Ten Summoner'S Tales (Universal)
Sting - The Dream Of The Blue... (Universal)
Sting - The Last Ship (Universal)
Sting - The Soul Cages - Sting (Universal)
Truckfighters - V (Sony Music)
Van Morrison - Keep Me Singing (Universal)
Yello - Toy (Universal)

Reedice:
Aretha Franklin - Yeah!!! (Sony Music)
Benny Goodman Quartet - Together Again (Sony Music)
Betty Carter - Social Call (Sony Music)
Billie Holiday - Lady In Satin (Sony Music)
Carmen McRae - Carmen Mcrae Sings Lover Man And Other Billie Holiday Classics (Sony Music)
Dizzy Gillespie - Pleyel Jazz Concert 1948 (Sony Music)
Django Reinhardt - Souvenirs De Django Reinhardt (Sony Music)
Doris Day & André Previn With The André Previn Trio - Duet (Sony Music)
Duke Ellington - ...And His Mother Called Him Bill (Sony Music)
Fats Waller - Ain'T Misbehavin (Sony Music)
Gerry Mulligan - Jeru (Sony Music)
Gigi Gryce & Clifford Brown - Gigi Gryce - Clifford Brown Sextet (Sony Music)
Harry Belafonte - Belafonte Sings The Blues (Sony Music)
Henry Mancini - Combo! (Sony Music)
Jimi Hendrix - Machine Gun Jimi Hendrix The Filmore East 12/31/1969 (First Show) (Sony Music)
Lambert, Hendricks & Ross - The Hottest New Group In Jazz (Sony Music)
Martial Solal - Martial Solal Trio (Sony Music)
Mary Lou Williams - Mary Lou Williams Plays In London (Sony Music)
Mose Allison - V-8 Ford Blues (Sony Music)
Oscar Pettiford - Oscar Pettiford Sextet (Sony Music)
Paul Desmond - Desmond Blue (Sony Music)
Sikth - Death Of A Dead Day (Mystic Production)
Sonny Rollins - Sonny Meets Hawk (Sony Music)
Stan Getz With Jimmy Rowles - The Peacocks (Sony Music)
StéPhane Grappelli - Le ToîT De Paris (Sony Music)
Supersax & L.A. Voices - Supersax & L.A. Voices (Sony Music)
The Don Ellis Orchestra - Electric Bath (Sony Music)

NÁZORY
  • A co nové album Norah Jones? To jste nezaregistro... (Anonym, 10.10.2016 15:50) Reagovat

    A co nové album Norah Jones? To jste nezaregistrovali?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Thom Artway pokřtil album "Trhám mraky", kmotrou byla Beata Hlavenková (15.03.2024 17:45)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Rozhovory: Thom Artway - Češtiny jsem se prostě jen bál (12.03.2024 08:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Recenze: Thom Artway už se češtiny bát nemusí. Barevné album "Trhám mraky" mu otevírá nové dveře (12.02.2024 00:00)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Thom Artway vydá první česky zpívanou desku "Trhám mraky". Bude plná naděje a optimismu (02.02.2024 16:51)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu