Jason Aldean je po roce prvním country vítězem Billboardu, v singlech se dařilo Justinovi Bieberovi

20.09.2016 23:23 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Country zpěvák Jason Aldean s "They Don't Know" získal své třetí albové zlato, a přerušil tak desetiměsíční čekání na vítěze z tohoto žánru. V první desítce odstartovali Bastille nebo Beatles. V singlech bylo nejpopulárnější opět "Closer", do první desítky se dostali DJ Snake a Justin Bieber s "Let Me Love You".
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - The Chainsmokers a Halsey válí dál. "Closer" si připsalo pátý vítězný týden, tentokrát se 170 tisíci downloady, 39,5 miliony streamů a 113 miliony impresí v rádiích (+24 %, Airplay Gainer potřetí za sebou).

Dá se říct, že nikdo s nimi nedokáže hrát vyrovnanou partii. "Heathens" na stříbru má pouze 91 tisíc downloadů, 21,7 mega streamů a 82 milionů impresí.

Bronzoví Major Lazer na twenty one pilots ztrácí v downloadech a lehce ve streamech, v rádiích ale má i více než Chainsmokers. "Cold Water" může pomoci nové video, i když Justin Bieber a se v něm neobjevují - jde zatím o taneční klip. Koneckonců "Sorry" ale nikdy nedostalo nic víc než dance a lyric video.

"Cheap Thrills" Sii byla opět nejhranější, zatímco "The Greatest" jako Streaming Gainer vyskočilo na dvacet čtyřku. A protože pátou pozici neopustilo "Don't Let Me Down", celá první pětka tedy zůstala nezměněná

Největší zprávou tak je přivítání nového singlu v první desítce: "Let Me Love You" DJe Snakea a Justina Biebera se posunulo rovnou na šestku. Paradoxně, když ztratilo pozice ve Streaming i Digital Songs. Pomohl tak nárůst v rádiích. Pro DJe je to třetí Top 10 umístění, pro zpěváka již jedenácté, přičemž už páté v tomto roce!

Calvin Harris si zopakoval sedmičku, Shawn Mendes se s "Treat You Better" vrátil zpět na osmé místo, a první desítku uzavřeli 21 pilots a Adele.

Nejvyšší novinku získala Lady Gaga. "Perfect Illusion" debutovalo na patnáctce se sto tisíci downloady.

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. twenty one pilots - Heathens
  3. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  4. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  5. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  6. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  7. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  8. Shawn Mendes - Treat You Better
  9. twenty one pilots - Ride
  10. Adele - Send My Love (To Your New Lover)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Jason Aldean - They Don't Know
© facebook interpreta
DESKY - V deskách bylo o poznání rušněji, obměnila se hned polovina první desítky. Nejúspěšnějším byl Jason Aldean, když jeho sedmá řadovka "They Don't Know" dosáhla 138 tisíc jednotek. 131 tisíc bylo v čistém prodeji. Country zpěvák tak získal již třetí albové zlato. I když ty předchozí měly dvojnásobné až trojnásobné prodeje.

Pokud jde o žánr country, od listopadu 2015 nikdo nestanul na nejvyšším stupínku. Co se týče debutů, naposledy v srpnu 2015 country interpret odstartoval na zlatě. Tak dlouhý rozestup tu nebyl od roku 2001. Upadá snad tento v Americe tradiční žánr?

Vzhledem k tomu, že takový Drake je opět na stříbru a Suicide Squad na bronzu, dá se říct, že popularita se přesouvá k více urban počinům. Zatímco rapperovy jednotky jsou téměř celé vygenerovány ze streamů, výkon soundtracku je rovnoměrně rozložen mezi prodej celé desky, prodej skladeb i streaming skladeb.

Další čtyři novinky v Top 10 jsou naopak rockové. Vedou je Bastille na čtyřce s druhou řadovkou "Wild World". Předchozí "Bad Blood" přitom nebyla lepší než jedenáctá. Na pětce, také s nejlepším umístěním kariéry, odstartovali The Head And The Heart s třetí studiovkou "Signs Of Light". Protože ale měli v čistém prodeji více, žebříčku Top Rock Albums dominují právě oni.

Travi$ Scott po zlatém startu spadl na šestku a novinka na sedmičce je opravdu nezvyklá: The Beatles totiž s ní získali 32. americké Top 10 album. "Live At The Hollywood Bowl" je remasterovaná a rozšířená verze čtyři dekády starého "The Beatles At The Hollywood Bowl".

I debut na osmičce není regulérní deska: "Acoustic Recordings: 1998-2016" Jacka Whitea obsahuje alternativní verze, mixy a doposud nevydané nahrávky od něj i jeho kapel The White Stripes a The Raconteurs.

    Top 10 - alba:
  1.  N Jason Aldean - They Don't Know (138 tisíc jednotek)
  2. Drake - Views (59, -2 %)
  3. ▲ Různí - Suicide Squad: The Album (52, -6 %)
  4.  N Bastille - Wild World (43)
  5.  N The Head And The Heart - Signs Of Light (40)
  6. Travi$ Scott - Birds In The Trap Sing McKnight (38, -57 %)
  7.  N The Beatles - Live At The Hollywood Bowl (36)
  8.  N Jack White - Acoustic Recordings: 1998-2016 (32)
  9. Ariana Grande - Dangerous Woman (30, +19 %)
  10. Florida Georgia Line - Dig Your Roots (30, -29 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY