Aneta Langerová míří s "Hvězdou" na (hodně alternativní) taneční parket

20.09.2016 14:22 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová s novou deskou nikam nespěchá, naopak stále jede na úspěšné vlně spojené s posledním, skvělým albem "Na Radosti". To už za pár týdnů oslaví dva roky od svého vydání a zpěvačka se rozhodla narozeniny nahrávky oslavit i s těmi svými, třicátými. Kromě tří speciálních koncertů do světa posílá i novou písničku "Hvězda".

Ta je inspirována příběhem svatého Vavřince a úplně nová není, vlastně vznikla v době nahrávání zmíněné desky, pouze se ji nakonec rozhodla na album nezařadit. A nutno říct, že tímto rozhodnutím zabila dvě mouchy jednou ranou. "Hvězda" by na "Na Radosti" možná působila rušivě, protože její taneční rytmus, rockové kytary a velmi slyšitelné elektronické zvuky by se zbytkem kolekce dost dobře nefungovaly. Jako samostatná písnička ovšem naopak funguje skvěle - i za ty dva roky, které uběhly od jejího nahrání, se v českém popovém mainstreamu neobjevila zpěvačka, která by byla natolik přístupná a přitom experimentující jako Aneta na tomto albu.

I novinková písnička určitě zazní na oné trojici koncertů. "Koncem roku to budou dva roky od vydání desky. Putujeme od města k městu, vyprávíme příběhy inspirované zapadlou osadou Na Radosti a zažíváme nezapomenutelné chvíle. Rádi bychom tento pro nás výjimečný čas oslavili s fanoušky třemi speciálními koncerty, kdy se k mé kapele a smyčcovému triu přidají další hudebníci - takový malý orchestr. Jak lépe oslavit třicáté narozeniny než v kruhu lidí, se kterými je mi dobře, kteří mě inspirují a obohacují. Věřím, že se večery ponesou na vlně radosti a že budeme mít dlouho na co vzpomínat," říká Aneta.

Zmíněné tři koncerty Aneta s kapelou odehraje na těchto místech a v těchto datech:

14.12. 2016 - Brno, Sono Centrum
15.12. 2016 - Ostrava, Multifunkční aula Gong
17.12. 2016 - Praha, Forum Karlín



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY