Prago Union končí spolupráci s Champion Sound

22.09.2016 17:19 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Prago Union končí spolupráci s Champion Sound. Po šestileté spolupráci je čas se porozhlédnout po jiných cestách. Není to konec ani jedné ani druhé party, pouze spolupráce, která letos vyústila v desku "Smrt žije". Ještě do konce tohoto roku bude možnost poslechnout si naživo Prago Livě. Symbolicky přesně tam, kde začínali, na prknech Lucerna Music Baru.

Vystoupení proběhne 16. listopadu a plány, jak by mělo vypadat, Kato prozradil čtenářům Rock a popu: "Chystám tam takový 'Metronom 3'. Protože máme pokaždé v listopadu koncert, a když předtím vyjde deska, tak jako poděkování fanouškům uděláme tuhle speciální edici čtyř set cédéček bez čárových kódů jako samizdat. Kdybys byl sám na světě, sebemenší radost si neužiješ, když ji nemůžeš s někým sdílet."

Zmiňované album "Smrt žije!" vyšlo 15. července a od té doby okupuje čelní pozice hitparády prodejnosti IFPI. I když měl Kato rozjetou úžasnou kariéru v devadesátých letech, skladby Chaozzu bouraly hitparády, hrála je televize i rádia, rozhodl se jít svou cestou a začít od nuly. Dnes je majitelem tří Andělů a do svého nového projektu ho přizval David Koller. Kato se mu odvděčil tím, že po svém předělal jeho písničku "Aha" z poslední desky "ČeskosLOVEnsko".

"Dostal jsem všechny jeho desky, a když jsem si je poslechl, měl jsem tendenci udělat nějakou odrhovačku, ke které by se dal lehce napsat nějaký text ve stylu Prago. Chtěl jsem vyjít pouze z refrénu a téma si vyvodit sám. Pak jsem si uvědomil, že mě baví ta nová deska a tahle skladba. Nechtěl jsem na ni sahat, protože mi přišla dobrá, takže jsem se snažil neměnit původní zvuk. Jen jsem to rozsekal a zpomalil. Originál jsem vlastně už dlouho neslyšel, ale jsem přesvědčen, že duch té skladby tam zůstal. Co se týče textu, zůstal jen refrén aha," přiznal Kato časopisu Rock And All.

Do budoucna ještě nelze ani cokoli naznačit, co se bude dít, kam se cesty Kata i Champion Sound budou ubírat. Jedno je však jisté už teď. Nudit rozhodně nebudou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY