Full Moon #65 představuje písničkáře bez praporů

19.09.2016 18:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Málokteré klišé funguje v hudebním průmyslu tak dokonale jako osamělý zpěvák/zpěvačka s kytarou," píše Karel Veselý v hlavním textu nového vydání magazínu Full Moon, z velké části zasvěceného písničkářům nového věku. Doba, kdy trubadúři s kytarou třímali prapor revoluce, je dávno za námi, dnešní zástupci žánru, pro který je v angličtině vyhrazen pojem singer-songwriter, jsou úplně jiní. V širokém tématu Full Moonu #65 se potkali Bon Iver, Katarzia, Xenia Rubinos, Ryley Walker, Sophie Hunger, Moddi nebo legendární Paul Simon. Odkazů na písničkáře 3.0, jak jsme je nazvali, ale v novém čísle najdete mnohem víc. Full Moon #65 vyšel v pátek 16. září.

Full Moon 65
© facebook interpreta
Hlavní téma nového vydání zasáhlo také do přílohy pro předplatitele. Ti totiž spolu s časopisem obdrží novinku písničkářského projektu Děti mezi reprákama. Album "Haiku" vychází ve spolupráci s vydavatelstvím Červený kůň a bude pokřtěno 20. září v pražském Studiu Rubín. Albem měsíce se pro tento měsíční cyklus stala "Agnostika", dlouho očekávaná kolekce slovenské písničkářky Katarzie, která novinku představí mj. 27. září v rámci večera pořádaného projektem Full Moon Forum. V olomouckém Jazz Tibet Clubu kromě ní vystoupí ještě Talent Transport a Jakub Šimanský. Posledním zářijovým dnem také vyvrcholí první fáze grafické soutěže Cover Moon.

Full Moon #65 ale pochopitelně nepatří pouze písničkářům. Jiří Špičák se zevrubně podíval na novinku Franka Oceana "Blonde", jedno z důležitých alb letošního roku, tématem rozhovorů se skupinami Pixies, Swans, Midi Lidi, Russian Circles, Neurosis nebo Les Butcherettes jsou jejich nedávno vydané desky či blížící se koncerty. K letním open-air festivalům se vrací obsáhlé reportážní texty monitorující letošní ročníky festivalů Off, Brutal Assault nebo Nowa Muzyka, větší report je věnován také berlínskému vystoupení významného amerického saxofonisty Kamasiho Washingtona. Další díl galerie představuje Full Moon Stage v rámci letošního ročníku festivalu Colours Of Ostrava.

Obsáhlá recenzní sekce pokrývá nová alba Jenny Hval, Neurosis, Pixies, Tomáše Paluchy, Hypnopazūzu, Planet, De La Soul, Wild Beasts, Preoccupations, Thee Oh Sees, Casse McCombse a mnoha dalších, v sekci reportů je představeno nedávné vystoupení komika Louise C.K. a koncerty Disclosure, The Brian Jonestown Massacre a Skrillexe nebo projekce snímku "Heart Of A Dog" za účasti jeho autorky Laurie Anderson. Nechybí ani text o populárním seriálu "Stranger Things", recenze výjimečného románu "Tři truchliví tygři" a další pohledy na nové knihy nebo filmy. Samozřejmostí jsou také ostatní pravidelné rubriky, textovou část časopisu tradičně uzavírají autorské sloupky.

Full Moon #65 se dá také nalézt na Spotify.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY