Marilyn Manson vydá na Valentýna nové album "SAY10"

18.09.2016 13:38 - Aleš Lochman | foto: facebook interpreta

Shock rocker, bizarní umělec, zvrhlík nebo démon rocku, tak (i jinak) je označován Marilyn Manson. Po překvapivé a výborné poslední desce "The Pale Emperor" ohlásil hudebník následovníka na únor příštího roku. Album dostalo název "SAY10" - odkazuje na to, že se bude jednat o desáté řadové album, ale anglicky zdatní čtenáři v názvu najdou ukrytou ještě jednu hříčku.

K nápadu na nový materiál ho přivedla cesta do Louisiany, kde probíhalo natáčení nové řady úspěšného seriálu "Salem". Manson si v něm střihl malou roličku, ale víc než natáčení na něj zapůsobila samotná atmosféra seriálu, která ho ke vzniku nového alba inspirovala. "Všechno to voodoo a čarodějnictví a místo, kde se natáčelo, se promítlo do vzniku nových písní. Byl jsem tou okultností obklopen celou dobu, do muziky se to vepsalo výrazně."

Stejně jako na zmiňované poslední řadovce se Manson na tvorbě materiálu podílel s Tylerem Batesem, který shodou okolností skládá hudbu i k uvedenému seriálu. Údajně bychom ale neměli čekat nějakou kopírku bledého císaře. "Všichni, komu jsem ukázky pustil, tvrdili, že to zní jako 'Antichrist Superstar' nebo 'Mechanical Animals'." (Mansonova alba z let 1996 a 1998 - pozn. red.) "Deska to bude tvrdá a násilná, ale bude v ní také spousta emocí. Nemůžu se dočkat, až ji fanoušci uslyší, myslím, že budou překvapeni."

V současnosti se album dokončuje a na pultech obchodů by se mělo objevit 14. února 2017, tedy na svátek všech zamilovaných.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY