Röyksopp se v disko podobenství "Never Ever" opět spojili se Susanne Sundfør

13.09.2016 16:58 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Od vydání "The Inevitable End" to budou brzy již dva roky, a i když oba pánové z Röyksopp tehdy prohlásili, že to bude asi s největší pravděpodobností jejich poslední deska ve formátu, jak desku chápeme, pro letošek o sobě dávají vědět již po druhé. Onou novinkou je song "Never Ever", v němž hostuje Susanne Sundfør, kterou jsme mohli v létě prvně vidět živě na Colours Of Ostrava. První hudebním dárkem se stala kompozice "Bounty Hunters" z kompilace "Star Wars Headspace". Vypadá to tedy, že Svein Berge a Torbjørn Brundtland jdou zatím cestou vypouštění samostatných skladeb.

Po nádherné "Running To The Sea" je "Never Ever" zopakováním spolupráce Susanne s tímto duem, které si ji zjevně přidalo do svého stálého teamu vyvolených, ve kterém třeba již mají Robyn nebo Karin Dreijer Andersson (z dnes u ledu spících The Knife a všemi vyhlíženého návratu jejího projektu Fever Ray). Oproti zmíněné sférické krásce došlo na otočení kormidla k přímočařejšímu zvuku osmdesátek, táhlých rejstříků kláves a typického Röyksopp laborování s útržky melodií a beatů. Bude zajímavé sledovat, kam bude směřovat další posuv v jejich zvuku.

"Never Ever" je povedené disco, které chytne na první pokus a mohlo by si prošlápnout i cestu do rádií; nezodpovězenou otázkou ale zůstává fakt, zda to Röyksopp s formátem desky mysleli skutečně vážně. "Never Ever" v tuto chvíli za sedm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY