Tichá Dohoda jede na plný plyn vstříc novému albu

16.09.2016 12:36 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Skupina Tichá Dohoda, kterou si většina posluchačů pamatuje díky skvělému renomé a koncertní oblíbenosti vrcholící v devadesátých letech, krůček po krůčku rozjíždí svoji nezapomenutelnou hudební dráhu. Tu pod vlivem nepřízně okolností a odchodu zpěvačky Blanky Šrůmové přerušila po vydání zatím poslední řadovky "Válcovna vkusu s.r.o.", které předcházela početná řádka výrazných alb, v čele se zlomovým "Underpop", doprovázeném klipem k singlu "Má duše se vznáší", komerčně úspěšným hitem "UnplugGag s písní "Marioneta" nebo syrovou odpovědí na něj s názvem "Untlited."

V roce 2011 kapela obnovila koncertní činnost a v dalším roce pak oslavila čtvrt století unikátním koncertem na Vltavské s živákem "25 let Největší hity - live!". Na nový autorský materiál si však fanoušci museli počkat až do letošního února, kdy comeback završila EP nahrávka "Achtung 30!". Kromě EPérka si Dohoda ke třicetinám nadělila také videoklip ke stejnojmennému songu, v němž svérázně nechává promlouvat ozvěny ze své minulosti, a reedici letošního EPéčka, rozšířeného o živou verzi čtyř klasických dohodovských pecek.

"Přežili jsme své vzory a neztratili jsme energii, ani chuť dělat rockovou hudbu. A nezměnili jsme ani svůj názor," komentuje poselství čerstvého videa zakládající člen Dan Šustr. A díky přetrvávajícímu nadšení Tichá Dohoda opět funguje na plný plyn. Na příští rok plánuje vydání dlouho očekávaného LP s dalším autorským materiálem, turné, festivaly a vše, co k plnohodnotnému kapelnímu životu patří. To vše s novou zpěvačkou Zuzanou Vintrovou, která, ač je o řádku let mladší než její kolegové, za mikrofonem působí jako doma.

V nejbližší době bude skupina k vidění a slyšení 23. září v klubu Piánka Zákolany, kde se natáčel klip k písni "Achtung 30!", a zároveň jej zde pokřtí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY