Poslední prázdninový XPlaylist je chudší pouze množstvím nabízených desek. Nikoli kvalitou

29.08.2016 09:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Divoké husy svačinu odnášejí a zimu přinášejí. XPlaylist má ale rád husy i zimu a navíc vám přináší hrstku nových desek na přelom srpna a září. Posthardcore nespí, posthardcore Helms Alee (na snímku). Klasici žánru natočili svůj čtvrtý počin "Stillicide", na kterém pokračují ve své sonické tradici prolnutí těžkých riffů, darkpopových kytar a mathrocku. Ve studiu God City jim k tomu zpoza pultu pomohl Kurt Ballou (Converge).

Indie lo-fi folkařka Angel Olsen navazuje na desku "Burn Your Fire For No Witness" (2014) novinkou "My Woman". Texty píše jako scénář, do kterého upravuje své vzpomínky a myšlenky. Převážně o tom, jak je komplikované být ženou.

To Britpopíci Divine Comedy po šestileté pauze nahráli album "Foreverland", na kterém si svébytně upravili příběh dvou spřízněných duší, které žily šťastně až do smrti. Co se stalo pak? Bujná krajina, srdeční záležitosti, vše od Kateřiny Veliké (viz videoklip) až po francouzskou cizineckou legii.

Jamie T označil svou novinku "Trick" za elektickou oslavu rocku, punku, reggae, rapu a popu. Slim Cessna's Auto Club vystoupí 22. září v Lucerna Music Baru v Praze, ale čerstvou dávku alternativního country v podobě "Commandments According SCAC" si můžete vychutnat už nyní. Září, na léto jde stáří.

Alba na týden 29. 8. - 4. 9. 2016:

Altar Of Oblivion - Barren Grounds
Angel Olsen - My Woman
Divine Comedy - Foreverland
Helms Alee - Stillicide
Jamie T - Trick
Slim Cessna's Auto Club - Commandments According SCAC
Zomby - Ultra

http://www.xplaylist.cz/album/showWeekAlbums


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY