Ilona Csáková s Grajcarem nabízí cimbálovou verzi hitu "Sway"

25.08.2016 09:56 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

O Iloně Csákové není poslední dobou na hudebním poli příliš slyšet. Období "Tornera" či "Amsterdamu" je dávno pryč a bývalá členka legendární kapely Laura a její tygři se nyní ukazuje v zajímavé poloze s cimbálovou muzikou Grajcar. Ta je fanouškům populární hudby známá především díky častému vystupování s Petrem Bendem nebo vlastním úpravám slavných světových hitů. Jejich verze "Nothing Else Matters" od Metallicy či "Bohemian Rhapsody" od Queen jsou úžasné, nyní sáhli k další klasice "Sway".

Původně pouze instrumentální skladbu napsali neznámí mexičtí autoři, text k ní až posléze dopsal Dean Martin. Zašlou slávu písně zkusil v poslední době oprášit například Michael Bublé. Grajcar letos slaví patnáct let své existence a točí nové album, na kterém bude i tato skladba.

Díky svému původu je i v cimbálové verzi slyšet hodně prvků latino, Csákové zpěv není zbytečně exponovaný, spíše civilnější, a Grajcar ji příjemně svým doprovodem podbarvuje. Ve videu nabízíme k porovnání i verzi od Pussycat Dolls.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY