Klip Oasis "D'You Know What I Mean?" s českými nápisy se dočkal znovuzrození

19.08.2016 13:10 - Honza Balušek | foto: Sony Music

Slovní přestřelky mezi bratry Gallaghery (nebo spíše zbožná přání fanoušků) o to, kdy a zda vůbec proběhne reunion Oasis, už začínají být trochu nudné, naštěstí po kapele zůstala spousta hudby, která navíc čas od času projde remasterováním. To je případ i jejich třetí desky "Be Here Now" z roku 1997, která se nové edice dočká v říjnu. A nečekaně jsme se dočkali i zbrusu nového mixu původně pilotního singlu "D'You Know What I Mean?" přímo od Noela Gallaghera a také nové verze videoklipu.

Opulentní video se spoustou helikoptér a samozřejmě s ležérně hrající kapelou vzbudilo svého času velké pozdvižení i u nás, protože obsahuje velké nápisy v češtině, z nichž nejvíce jde vidět přeložený název skladby a také rozkaz "Buď zde". Původní autoři videa Dom & Nic jej natáčeli na film, což jim nyní díky použití původního materiálu umožnilo pořídit HD verzi, kterou také mírně přestříhali a udělali klip dle svých slov "ještě více velkolepým".

Skalní fandové tak mohou strávit několik hodin porovnáváním obou verzí skladeb i klipů, my si jen můžeme vychutnat Oasis v jejich nejlepší formě a nyní i ve skvělé obrazové kvalitě. D'You Know What I Mean?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY